SONY XR55X90J ustawienia obrazu

deusexe

Member
Witam
Tak jak pisałem w innym temacie. Posiadam bliźniaczy model bo X94J w rozmiarze 65 cali.
Zamówiłem do niego kalibracje z *********************************.pl i przyznamy że wyciągnęli obraz na wyższy poziom.
Dupy nie urywa ale HDR lepiej świeci i kolory wydają się bardziej naturalne.

Można też prosić o ustawienia do 65X94J :)
Mam możliwie jak najlepiej się udało, ale nie mogę pozbyć się lokalnego podświetlenia, wiem, że nie będzie jak w OLED, ale może da się jeszcze coś z tego wyciągnąć...
Trochę jeszcze mnie nie zadowala klatkowanie... Mam ustawione w Montionflow:
Gładkość - max
Czystość - 1
Tryb kliszy - Duża (na OLED A8 to ustawienie zrobiło największą robotę, ale tam jest opcja: wyłączona i automatyczna, a tu Duża, Mała i Off)
A w kwestii kalibracji pro, to mam wrażenie, że zawsze przeginają z ciepłą temperaturą barw. Tak samo jak domyślne ustawienia typu Kino czy Expert sceny przykładowo na śniegu na Alasce nigdy nie wyglądają naturalnie - żółty śnieg:twisted:.
mail: maabbitt@gmail.com

Ostatnia edycja:

moski1

New member
Można też prosić o ustawienia do 65X94J :)
Mam możliwie jak najlepiej się udało, ale nie mogę pozbyć się lokalnego podświetlenia, wiem, że nie będzie jak w OLED, ale może da się jeszcze coś z tego wyciągnąć...
Trochę jeszcze mnie nie zadowala klatkowanie... Mam ustawione w Montionflow:
Gładkość - max
Czystość - 1
Tryb kliszy - Duża (na OLED A8 to ustawienie zrobiło największą robotę, ale tam jest opcja: wyłączona i automatyczna, a tu Duża, Mała i Off)
A w kwestii kalibracji pro, to mam wrażenie, że zawsze przeginają z ciepłą temperaturą barw. Tak samo jak domyślne ustawienia typu Kino czy Expert sceny przykładowo na śniegu na Alasce nigdy nie wyglądają naturalnie - żółty śnieg:twisted:.
mail: maabbitt@gmail.com
Masz kolego te ustawienia czy podesłać?

roqq1994

New member
Witam. W końcu trafiłem na jakieś porządne forum o telewizorach.

Również prosiłbym o ustawienia do SonyXR90J.

Najbardziej mi zależy na ustawieniach HDR i SDR.
Napisze do Ciebie Kiki na pw, bo znasz się na robocie jak mało kto. Pozdr

roqq1994

New member
Się nie doczekasz, lepsze są puste obietnice jak widać, na pw tez jegomość nie odpisze, bo po co. Lepiej wchodzić w potyczki słowne i strugać wariata. Niepozdrawiam.

Do góry