Sony XR-65X95J

VitoCx

Member
Nigdy więcej oleda...
Moja 15- to letnia plazma straszy kolorem 7-mio letniego, wypalonego w każdym miejscu eldżika... Jeśli czegoś nie wymyślą, to polegnie jak 3D....

Brawo za odwagę! 11 lat do szmat czasu. Nawet działy Ci się pomyliły z tego wszystkiego :krol:

To OLED wytrzymał Ci, aż siedem lat ? Napisz od ilu się męczyłeś.

Podejrzewam, że od samego początku. Jeszcze zanim kupił, już miał doła że wybrał akurat Oleda. Po pierwszym włączeniu nie mógł uwierzyć własnym oczom, więc postanowił "skaliborwać" tv Twoją metodą, czyli na czuja, ale to też nic nie dało. 7 długich lat na kanałach informacyjnych bezpowrotnie odbiło piętno na jego psychice i matrycy. Ciężki temat, tragedia.:fool:

FullObcyk

Member
A czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda podłączenie dysku zewnętrznego pod porty usb. Czy jak podłącze dysk sformatowany w ntfs z plikami,to TV tego jakoś przy pierwszym podłączeniu nie sformatuje?Czy śmiało można podłączyć i dysk po odłączeniu z tv będzie normalnie widoczny na pc?

tobot

Member
Ma tą samą powłokę.
i coś mi się tu komplikuje w informacjach.

cyt (użyłem oczywiście translatora :/):

1 (techradar) - "X95J nadal oferuje XR Contrast Booster, którego używają modele z serii Master (choć nie będzie tak jasny) oraz technologię XR 4K Upscaling. Posiada X-Wide Angle, XR Motion Clarity i 3D Audio Upscaling dzięki procesorowi Cognitive XR, ale będzie miał X-Anti-Reflection tylko w dwóch większych modelach."

2 (hifi-de) - "uwaga z góry: podczas gdy 75- i 85-calowe wersje X95J mają dodatkowy filtr antyrefleksyjny, aby uzyskać najlepszą możliwą powłokę antyrefleksyjną, model 65-calowy ma obejść się bez tej poprawy. Możemy jedynie zaświadczyć, że nasza próbka testowa XR-65X95J ma dobrą, ale nie doskonałą powłokę antyrefleksyjną. Większe modele prawdopodobnie spisałyby się pod tym względem znacznie lepiej."

3 (rtings-com): zrzut:

Attachments

• X95J.jpg
    X95J.jpg
    17,6 KB · Wyś: 33
Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
"Większe modele prawdopodobnie spisałyby się pod tym względem znacznie lepiej."
Netto - prawdopodobnie najlepszy sklep w Polsce, też taka reklama mówi dużo !!!

tobot

Member
"Większe modele prawdopodobnie spisałyby się pod tym względem znacznie lepiej."
Netto - prawdopodobnie najlepszy sklep w Polsce, też taka reklama mówi dużo !!!

ale to są fragmenty 3! różnych testów :/ - zresztą nie chodzi o test, tylko o wiarygodną info o jednym elemencie - powłoka antyreflex ;)

Ostatnia edycja:

tobot

Member
na stronie, do której linkujesz jest też VESA 400 x 400 dla 65" i... 300 x 300 dla 75"! Ponieważ wydaje się to mało wiarygodne, sprawdziłem na stronie sony, a tam jest, że oba mają taki sam rozstaw: 300 x 300 - drobnoznacząca szczegóła, ale poddaje w wątpliwość prawdziwość pozostałych danych :/

Również na stronie Sony Center w różnicach między X90J, X94J i X95J jest, cyt:

"Technologia Rich Color Enhancer: tylko w X94J
Kąty widzenia X-Wide Angle: tylko w X95J
Technologia X-Anti Reflection: tylko w modelach 75X95J oraz 85X95J
Mikrofon wbudowany w telewizorze: tylko w X95J i X94J
Ramka: Seamless Edge w X95J, płaska powierzchnia w X94J i X90J
Podstawa: X94J i X90J, 55 cali wzwyż rozstaw standardowy i wąski | X95J w 75 i 85 calach dodatkowo opcja "pod soundbar"
Pilot: z podświetleniem w X95J, standardowy w X94J i X90J"

Ostatnia edycja:

tobot

Member
Masz ten komfort :/
Ja chciałbym wiedzieć przed zakupem, bo nie ściągnę do chałpy 2 czy 3 modeli z kilku względów: pierwszy finansowy. Jeżdżenie... czasu trochę mało, ale kto wie, pewnie nie będzie wyjścia

deusexe

Member
Porównywał ktoś model 65' w wersji 90J z 94J który to ma Rich Color Enhancer? Zastanawiam się warto dopłacać 1k PLN? Czy to w ogóle będzie zauważalne?

Do góry