SONY STR-810 - jakie kolumny?

pflorek

New member
Witam wszystkich,

mam w planie wymiane mojego kd all-in-one Sony na Sony STR-810 + BDP-470. Komponenty beda wspolpracowaly z Sony KDL-46EX710. Problem zaczyna sie przy wyborze kolumn. NA poczatku rozwazalem Sony FCR6000, ale zrezygnowalem z tego pomyslu przeczytawszy kilka recenzji na ich temat. Ponoc nawet zestaw 5.1 z SAW2500 daje wiele do zyczenia, a juz na pewno mozna kupic cos lepszego do 2000 zlotych.

Rozwazalem rowniez Jamo 606/608, ale boje sie, ze 8 ohmowy amplituner moze ulec uszkodzeniu przy kolumnach 6 ohmowych. Czy obawy sa uzasadnione? A moze Pure Acoustics Supernova 8?

Jaki inny zestaw kolumn 5.1 do 2000 zlotych jest godny uwagi. Zestaw bedzie uzywany w 90 procentach do kina domowego i tv.

Aha... i musi byc czarny, bo inaczej bedzie mi kobieta marudzic ;)

pflorek

New member
Dzieki Kiki, ale co z impedancja? TAk jak pisalem wczesniej, Jamo 608 wydaja sie byc dobrym wyborem, ale... ponownie, co z impedancja?

pkomp

New member
może się ampli przegrzewać i wyłączać...koniecznie sony?niestety od paru lat robią naprawdę słabe ampli....już lepszy jest DN1000 choć szału i tak nie ma

pflorek

New member
Dzieki bardzo za rade. Skusze sie na Jamo, a o impedacji troche poczytalem, wiec sie nie obawiam.
MAm jeszcze pytanie co do samego suba. Bez wahania wybralem Sub 250, ale pozniej polecono mi Suba 210. Czy mial ktos stycznosc z obydwoma glosnikami? Jakies sugestie?

Z góry dziekuje.

tomi30

New member
Witam,podepne sie pod temacik,ja posiadam ampiltuner STR DG 820,pytanko czy moge podłaczyc do tego ampli kolumny 6 Ω??bez narażenia spalenia sie ampli,czy lepiej trzymac sie 8 Ω

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Lepiej trzymaj się 8omów.
Dzieki bardzo za rade. Skusze sie na Jamo, a o impedacji troche poczytalem, wiec sie nie obawiam.
MAm jeszcze pytanie co do samego suba. Bez wahania wybralem Sub 250, ale pozniej polecono mi Suba 210. Czy mial ktos stycznosc z obydwoma glosnikami? Jakies sugestie?

Z góry dziekuje.
Do takiego pomieszczenia jak masz to nie kombinuj z mniejszym subem niż SUB250.

Do góry