Sony PlayStation 4 - będziemy produkować nową konsolę ale dopiero wtedy gdy ....

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sony PlayStation 4 - będziemy produkować nową konsolę ale dopiero wtedy gdy wprowadzimy wymierne ulepszenia.

Sony nie będzie opierać się na konsolach nowej generacji do czasu gdy nie wprowadzi wymiernych ulepszeń.
andrew-house_b_51862.jpg

Bez pośpiechu.
Jest to koncepcja, która wyłania się wyraźnie w długim wywiadzie, Andrew House, czyli szefa Sony Computer Entertainment :

Właściwy czas, aby porozmawiać o postępie w sprzęcie jest wówczas, gdy można wykazać znaczną poprawę w stosunku do obecnej wersji .
Musimy być w stanie wykazać, że coś jest rzeczywiście nowego . Poza tym, teraz nie mamy nic do powiedzenia.
Koncepcja jest bardzo jasna: nie ma nic przełomowego w obecnej generacji i Sony nie chce
wprowadzać kosmetycznych zmian. Czas kryzysu jeszcze trudniejszym by japoński gigant
zdecydował się taki krok, nie ma miejsca na mylne kroki jakiegokolwiek rodzaju.
Ludzie oczekują prawdziwej rewolucji i spełnić to "chcę",ale nie w obecnej fazie.
Ważny będzie krok na drodze poprawy grafiki. Najwyraźniej Sony nie jest jeszcze w stanie spełnić tego wymogu, a najprawdopodobniej i Microsoft znajduje się w tych samych wodach.
Powiedział, że wie iż są głosy, które chcą PlayStation 4. Obecnie jedynie przebąkuje się o terminie na "E3 2013, chociaż i w tym momencie nie wiem ktoś w to uwierzy.

dday

bluray

Banned
będziemy produkować nową konsolę ale dopiero wtedy gdy wprowadzimy wymierne ulepszenia
Też zastanawiałem się co to nowego powinno być w PS4.
Ale nie widzę póki co nieczego.
Więc nie ma sensu napinać się na next-gena PS4.

cureman

Active member
Bez reklam
Playstation 4 ? .Kiedy ,gdzie? .Brak szans .

CYt
Też zastanawiałem się co to nowego powinno być w PS4.

DOBRE GRY ! A Nie pasztety graficzne, porty z konsoli MS .

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To dobra wiadomość, bo nasza ps3 będzie jeszcze dzięki temu długo się rozwijać.

W czym rozwijac, chyba w odgrzewanych kotletach, nic juz nie jest w stanie nas zaskoczyc w PS3, graficznie juz wszystkie soki sa wycisniete (prawie). Dla mnie to zla wiadomosc, powinni co 2-3 lata wypuszczac nowa konsole,
z przyjazna architektura tak aby na starcie powstawaly juz gry na wysokim poziomie graficznym.
Niech zaczna w koncu realizowac te wszystkie bajki ktore rzekomo mialy ukazac sie na ps3, kazdy pamieta "gameplay" z Motostorma, czy Killzona, naiwni wierzyli ale taka grafike chce zobaczyc na PS4.
Zaawansowana fizyka, fotorealistycna grafika - to jest to na co czekam.
Wystarczy zobaczyc co oferuje juz mocny pc w 1080p.
Prawda jest taka ze prawdziwy postep zobaczymy dopiero w PS5, tam juz bedzie liczyc sie tylko pomysl na gre, nie bedzie juz (mam nadzieje) zadnych ograniczen co do grafiki.

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Ja jak kupiłem 680GTX to przez długi czas zbierałem szczenę z podłogi na widok Crysis 2 w fullHD/AA/AF16 i DX11 zmodowanym przez maldohd (wymienił chyba każdą teksturę, dodał teselacje na chyba każdą powierzchnie, dodał POM, poprawił oświetlenie itp, gra wygląda teraz jak z następnej generacji) i całość idzie w 60-90 fps. Także sprzęt już dziś potrafiący pokazać jakość po prostu ośmieszającą dzisiejsze konsole. Problem jest tylko taki że sony chce zaoszczędzić na budowie konsoli gdyż są w finansowym dołku, nie chcą powtórzyć sytuacji z ps3 gdzie jej koszt wyprodukowania był większy aniżeli jej cena która płacił ostateczny odbiorca/użytkownik, nie chcą po prostu dokładać do interesu :). Wolą poczekać gdzie nawet tani sprzęt będzie pokazywał większą różnice względem ps3.

drosophilia

Active member
Bez reklam
przeciez zawsze koszt kansoli w produkcji na poczatku ich startu (czy to psx, ps 2, czy ps 3) byly wyzsze niz cena dla finalnego odbiorcy. Firmy zawsze zarabiaja glownie na grach ich licencjach. Dlatego zawsze przy premierze nowego modelu potrafia zaproponowac lepsze mozliwosci za cene mniejsze niz slabszy pc

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
I to jest durnota głupiego producenta.
Produkowałbyś sam coś do czego będziesz dokładać ???
Apple produkuje, zarabia i nie problemów finansowych.
Zabijanie cen i walka ja Ci pokażę - do niczego dobrego nie prowadzi.
Po wynikach finansowych widać kto ma rację !

Do góry