sony nowe generacje

piootrw

New member
Witam wszystkich!
Proszę o info czym róznią sie 2 modele lcd sony
chodzi mi o
Sony KLV-V32A10 i SONY KDL-V32A11E
U sprzedających m.innymi na allergo te modele sa w podobnej cenie mimo ze klv jest starszy. Proszę o w miare mało techniczne wywyody bo jestem laikiem. Fajnie by było gdyby któs pokusił sie róznież o porównanie jakości obu lcd.
pozdrawiam
pw

piootrw

New member
cd sony

dziekuje ze błyskawiczną odpowiedz, mimo że nie do konca mnie satysfakcjonuje...Mianowicie róznica w tunerach tv sat była taka w serii klv domyslam sie ( klv-v32), ale czym sie rózni wobec tego seria klv od kdl?? Te nowe maja oznaczenia KDL-V etc...

ortax360

New member
KDL - KLV te same lcd wszystko to samo zmieniono tylko oznaczenie .
Tal jak napisałem wczesniej kdl v11 posiada tuner DVB-T I to jedyna roznica.

ela

New member
Wlasnie wrocilam ze sklepiku gdzie poprosilam Pana sprzedwce aby podlaczyl Sony KLV-S40A10E i Sony KLV-V40A10E - LCD do dwoch tego samego typu DVD przez component i wlaczyl ten sam testowy film DVD i co i nic ZADNEJ roznicy w odbiorze jedyna roznica to cena i to ze Sony KLV-V40A10E - LCD ma czarna obudowe, Pan sprzedawva powiedzial mi ze czarne teraz w modzie :D, no moze jeszcze roznica byla gdy sie wlaczylo ustawienia fabryczne to lepiej swiecil model S, wiec po co przeplacac ;) Wydaje mi sie ze wiekszosc tego szumu na temat penych parametrow robia same firmy, zeby sprzedac nowsze modele , ktore niekiedy w jakosci wyswietlanego obrazu niczym sie nie roznią, no chyba, ze te najnowsze ktore teraz wejda beda lepiej swiecic ;)

Pozdrawiam

JACEK2

New member
ela napisał:
Wlasnie wrocilam ze sklepiku gdzie poprosilam Pana sprzedwce aby podlaczyl Sony KLV-S40A10E i Sony KLV-V40A10E - LCD do dwoch tego samego typu DVD przez component i wlaczyl ten sam testowy film DVD i co i nic ZADNEJ roznicy w odbiorze jedyna roznica to cena i to ze Sony KLV-V40A10E - LCD ma czarna obudowe, Pan sprzedawva powiedzial mi ze czarne teraz w modzie :D, no moze jeszcze roznica byla gdy sie wlaczylo ustawienia fabryczne to lepiej swiecil model S, wiec po co przeplacac ;) Wydaje mi sie ze wiekszosc tego szumu na temat penych parametrow robia same firmy, zeby sprzedac nowsze modele , ktore niekiedy w jakosci wyswietlanego obrazu niczym sie nie roznią, no chyba, ze te najnowsze ktore teraz wejda beda lepiej swiecic ;)

Pozdrawiam
Nie wiem z jakiego odtwarzacza DVD robiono ten test , pozwalam sie nie zgodzic z Twa opinia - roznica pomiedzy modelami S i V jest spora - w serii V jest system Wega Engine , ktorego to nie ma w serii S ....

ela

New member
Odtwarzacz wydaje mi sie ze byl dobry czyli Pioneer DVD DV-585, polaczony przez komponent, co do tego Wega Engine to masz racje ze model V go posiada , ale czy to wplynelo na jakosc obrazu ??? bardzo watpie, mozesz isc do jakiegos sklepu i sam sprawdzic, wystarczy troche samemu dostosowac ustawienia obu LCD i nie ma zadnej roznicy jezeli chodzi o sygnal z DVD, co do sygnalu np. z anteny lub cyfry tego nie sprawdzalam, dla mnie jest to zbedne wydanie sporej kasy na model V chyba ze ktos lubi czarny kolor LCD, ale to juz kwestia gustu.

Pozdrawiam

JACEK2

New member
ela napisał:
Odtwarzacz wydaje mi sie ze byl dobry czyli Pioneer DVD DV-585, polaczony przez komponent, co do tego Wega Engine to masz racje ze model V go posiada , ale czy to wplynelo na jakosc obrazu ??? bardzo watpie, mozesz isc do jakiegos sklepu i sam sprawdzic, wystarczy troche samemu dostosowac ustawienia obu LCD i nie ma zadnej roznicy jezeli chodzi o sygnal z DVD, co do sygnalu np. z anteny lub cyfry tego nie sprawdzalam, dla mnie jest to zbedne wydanie sporej kasy na model V chyba ze ktos lubi czarny kolor LCD, ale to juz kwestia gustu.

Pozdrawiam
Gdy bylem na etapie zakupu LCD , tez porownywalem i mi wyszlo ze KLV-V32 ma najlepszy obraz ....
I jest to nie tylko ma opinia , mam ten TV od 2 miesiecy z odtwarzaczem Pioneera DV-989avi , i jestem z niego zadowolony ...
No wlasnie wszystko jest rzecza gustu ....:rolleyes:

pmcomp

New member
Dorzucę jeszcze moje trzy grosze do tycg Soniaków.

Zastrzegam, że w tej chwili KLV-W to moim zdaniem LCDek o najlepszej czerni. KLV-V też niczego sobie ale jednak gorszy.

Ale ... popatrzcie jakie błędę deinterlacingu mają te odbiorniki. Aż płakać się chce. Wystarczy popatrzeć na to demo SONY, które namiętnie jest puszczane na tych odbiornikach. Wygląda zajebiście tyle że to demo jest bardzo statyczne, zawiera mało ruchomych obrazów. Dlaczego? Bo wtedy wychodzą błędy o których wspomniałem. Popatrzcie szczególnie na poruszające się lekko na wietrze czerwone kwiatki albo tylne światła jadących samochodów (własnie na czerwonym widać to najlepiej). Nagle kwiatuszki i światła robią się w paski. ZGROZA !!! A ta elektornika miała być taka wspaniała.

Tak jak mówiłem zawsze, na dobrze świecące LCD-ki trzeba poczekac jeszcze ze dwa lata.

Pozdrawiam

ela

New member
pmcomp napisał:
Tak jak mówiłem zawsze, na dobrze świecące LCD-ki trzeba poczekac jeszcze ze dwa lata.
Pozdrawiam

powiem wiecej może nawet 5 lat, za te pare lat te wszystkie chwalone cuda dzisiejszej techniki LCD, beda przy tamtych modelach jak stare Rubiny przy dzisiejszych LCD, więc nie ma sie co martwic jakimis niuansami, tylko kupowac i korzystac z zycia ;)

JACEK2

New member
Tom0000 napisał:
A nie denerwuja was wiatraki w LCD sonego ? Jak pecet. A moze tych akurat modelach ich nie ma ?
Nie ! Mnie nie nie denerwuja bo malo slyszalne , trzeba by zciszyc max dzwiek by je uslyszec , strona audio jest naslabszym parametrem w LCD Sony ...

piootrw

New member
sony KDL-32V2000

Czy ktos juz testował modele sony z serii V 2000??
pojawily sie juz oficjalnie na stronach sony.pl nowe tv lcd
może któs jest juz szczesliwym nabywca bądz ma opinie na tenat nowosci sony??

Do góry