Witajcie...
No i stało się! Dokładnie dwa dni przed świętami padł wysłużony Philips 28PW9515/58 (siedem lat się biedaczek męczył). Rozpoczęły się nerwowe poszukiwania następcy...
Postanowiliśmy z żoną kupić nowy telewizor 32' ze względu na wielkość naszego salonu (około 20 m2). W domyśle ma to być telewizor LCD... Po przeszukaniu całego (no może połowy) netu wybór padł na Sony Bravia KLV-V32A10E. Cena przystępna (około 6500 zł), parametry wydają się ok, design (to pod żonę) też nie najgorszy.
I tylko męczy mnie wiele niewiadomych - czy korzystając z kablówki i DVD jakość będzie zadawalająca (czekając na HDTV zdąrzę się zestarzeć...). Czy wybór jest aby najlepszy (nawet trudno wytypować mi konkurentów - ciężki żywot laika)?
Wszelkie sugestie będą bardzo mile widziane...
pawkaz
P.S.
Tak zupełnie przy okazji - Wesołych Świąt dla wszystkich użytkowników...
No tak... biję się w piersi! Takich wątków są setki (jeśli nie więcej)...
Niestety działam pod presją czasu i braku TV w domu (nie żebym nie mógł bez tego żyć, ale zawsze jakoś tak przyjemniej).
W zasadzie kwestia wyboru sprowadza się dla mnie do:
Sony KLV-V32A10E za około 6500 zł
Panasonic TX-32LX500 za około 6500 zł
oraz któregoś z modeli Philipsa np.
Philips 32PF9966/10 za około 7500 zł czy
Philips 32PF9967 za około 8000 zł
Mam nadzieję, że chociaż tu możecie mnie lekko "oświecić". Którego wybrać? Może jeszcze jakieś modele do konkursu...
Liczę na pomocną dłoń...
No i stało się! Dokładnie dwa dni przed świętami padł wysłużony Philips 28PW9515/58 (siedem lat się biedaczek męczył). Rozpoczęły się nerwowe poszukiwania następcy...
Postanowiliśmy z żoną kupić nowy telewizor 32' ze względu na wielkość naszego salonu (około 20 m2). W domyśle ma to być telewizor LCD... Po przeszukaniu całego (no może połowy) netu wybór padł na Sony Bravia KLV-V32A10E. Cena przystępna (około 6500 zł), parametry wydają się ok, design (to pod żonę) też nie najgorszy.
I tylko męczy mnie wiele niewiadomych - czy korzystając z kablówki i DVD jakość będzie zadawalająca (czekając na HDTV zdąrzę się zestarzeć...). Czy wybór jest aby najlepszy (nawet trudno wytypować mi konkurentów - ciężki żywot laika)?
Wszelkie sugestie będą bardzo mile widziane...
pawkaz
P.S.
Tak zupełnie przy okazji - Wesołych Świąt dla wszystkich użytkowników...
No tak... biję się w piersi! Takich wątków są setki (jeśli nie więcej)...
Niestety działam pod presją czasu i braku TV w domu (nie żebym nie mógł bez tego żyć, ale zawsze jakoś tak przyjemniej).
W zasadzie kwestia wyboru sprowadza się dla mnie do:
Sony KLV-V32A10E za około 6500 zł
Panasonic TX-32LX500 za około 6500 zł
oraz któregoś z modeli Philipsa np.
Philips 32PF9966/10 za około 7500 zł czy
Philips 32PF9967 za około 8000 zł
Mam nadzieję, że chociaż tu możecie mnie lekko "oświecić". Którego wybrać? Może jeszcze jakieś modele do konkursu...
Liczę na pomocną dłoń...
Ostatnia edycja: