Sony KLV-v32a10

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Sony Bravia 32 V a 10 - to bardzo dobry telewizor . Wyjatkowy design , extra jakość, wszystkie złącza / oprócz PC/,świetne kolory . Znakomita reklama teleizyjna Sony dziala na tyle skutecznie ,że produkty sprzedają sie same.
pozdrawiam

ortax360

New member
Mam ten model Sony V10 . Wejscia PC D-SUB brak .
Dlatego mam tez Panasonica 32lx500 .
Sony V jest ok ,ale ma kilka istotnych wad .
1. Brak czerni jako takiej jest z niebieską poswiatą .
2. wentylatory 2szt .
3. 8ms to sciema ( Panasonic podaie 14 a matryca dział o niebo lepiej od sonego v10 .)
4. zaraz po włączeniu musi sie rozgrzac aby nabrac płynnnosci i jasnosci strasznie mnie to w-rwia. ok 10min.
5.dzwiek to totalna porazka zero basu itd
6. doscsłabe katypo kiego grzyba podaie sie 176, 180 niech podadzą np 20,30,45 sto.
Panasonic 32lx500 tez ma lepsze kąt.
Plusy :
Fainie wyglada
swietna rozdzielczosc przy sygnale dvd i hd
weiscie hdmi .
swietne kolory ( troche ocieplone )
Korekcja gamma
procesor vega engine.

JACEK2

New member
ortax360 napisał:
Mam ten model Sony V10 . Wejscia PC D-SUB brak .
Dlatego mam tez Panasonica 32lx500 .
Sony V jest ok ,ale ma kilka istotnych wad .
1. Brak czerni jako takiej jest z niebieską poswiatą .
2. wentylatory 2szt .
3. 8ms to sciema ( Panasonic podaie 14 a matryca dział o niebo lepiej od sonego v10 .)
4. zaraz po włączeniu musi sie rozgrzac aby nabrac płynnnosci i jasnosci strasznie mnie to w-rwia. ok 10min.
5.dzwiek to totalna porazka zero basu itd
6. doscsłabe katypo kiego grzyba podaie sie 176, 180 niech podadzą np 20,30,45 sto.
Panasonic 32lx500 tez ma lepsze kąt.
Plusy :
Fainie wyglada
swietna rozdzielczosc przy sygnale dvd i hd
weiscie hdmi .
swietne kolory ( troche ocieplone )
Korekcja gamma
procesor vega engine.
Jestem posiadaczem KLV-V32A10E , pare mych spostrzezen do Twych uwag :
Brak czerni ???:eek: Czern jest gleboka i czarna po HDMI - odtwarzacz Pioneer DV -989AVI
Tak wentylatory sa 2 , bardzo malo slyszalne - mi to nie przeszkadza .
Fakt musi sie rozgrzac trwa okolo 5 min
Zgadzam sie , poziom audio slaby :(
Podstawowa zaleta tego TV jest jakosc obrazu po HDMI i kolory , ktore sa bardzo kinowe ....

maximmaxim

New member
a do tego bravia ma wyłaczniki na górnej ściance ....i wejście hdmi po boku tak że widac wystający z niego kabel..a fuj..;)..
do tego nikt nie odpowiedział mi czy obsaługuje hdcp cokowiek by to nie było..wg mnie NIE OBSłUGUJE..

Tom0000

New member
ortax360, dzieki za twoje uwagi.

Wlasnie takie informacje nadaja sens temu forum. Jak ogladalem bravie sonego w sklepie to stal obok sharpa. Z dobrym sygnalem nie bylo roznic, dopiero kablowke sony pokazywal w sposob jakby uwypuklal kontrast pomiedzy plaszczyznami roznych kolorow. Efekt beznadziejny.

Ale wiatraki i startowanie kilkuminutowe ? Przeciez taki sprzet nie nadaje sie do uzytku domowego. Co do katow to w sklepie tego nie zauwazylem. Wygladalo ok. Czern tez , ale w jasny dzien .

Do góry