Sony KDL65W855C nie włącza się

marciano85

New member
Witam,

Włączam pilotem tv, zapala się biała lampka i tyle, czarny ekran ciągle, czasami pokazuje się logo android na tv tak jakby aktualizację chciał zainstalować, ale po chwili znika.

Lampka nie mogę powiedzieć, żeby migała, na początku się rozświetla a potem przygasa i tak pozostaje i potem znika i potem to samo (czyli jedno mignięcie na upartego można odnotować).

Odłączyłem od prądu na 2minuty i podłączyłem- bez sukcesu. Do resetu do ustawień fabrycznych potrzebuję chyba menu, do którego nie mam dostępu.

Poproszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Karol1976

Active member
Bez reklam
Witam,

Włączam pilotem tv, zapala się biała lampka i tyle, czarny ekran ciągle, czasami pokazuje się logo android na tv tak jakby aktualizację chciał zainstalować, ale po chwili znika.

Lampka nie mogę powiedzieć, żeby migała, na początku się rozświetla a potem przygasa i tak pozostaje i potem znika i potem to samo (czyli jedno mignięcie na upartego można odnotować).

Odłączyłem od prądu na 2minuty i podłączyłem- bez sukcesu. Do resetu do ustawień fabrycznych potrzebuję chyba menu, do którego nie mam dostępu.

Poproszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Byś musiał zrobić tak : zdjąć z tyłu obudowę i odepnij od zasilacza wtyk który idzie do płyty głównej ale podpięte ledy zostaw i włóż wtyczkę do gniazda i sprawdż czy diody led ( podświetlenie ) się zapali ? Tam będzie z tyłu widać jak się zapalą bo są małe otwory , nawet światło możesz zgasić dla pewności : jak się zapali to znaczy że zasilacz masz dobry , jak się nie zapalą to wiadomo padł , A jak ledy się zapalają to znaczy że masz płytę do wymiany lub oprogramowanie (w nand ) padł

Do góry