Sony KDL50W815B i Telewizja HD

t0tti89

New member
Witam mam mały problem z jakością obrazu w tym telewizorze,a dokładniej podczas oglądania sportu.
Posiadam telewizje NC+ i podczas oglądania meczu nie jestem za bardzo zadowolony z obrazu,jest mało ostry,mało wyrazny... tak jakby nie było to HD :)
Dodam,że podczas oglądania filmów obraz żyleta... ale sport to nie jest to.
Lubie ostry obraz więc ostrość mam na 70, tryb cinema 1,motionflow - true cinema" reszta powyłączana.
Próbowałem różnych kombinacji i nic :/ czy ktoś ma podobny problem ? lub wie w czym tkwi problem ?

t0tti89

New member
- Tryb Sceny - Film
- Podświetlenie - Max
- Motionflow -True Cinema
- Ostrość 70
- Łagodna gradacja - Mała
- Tworzenie realizmu - 30 (miałem 15 ale sport wyglądał jeszcze gorzej)

to z ważniejszych

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Zobacz na tych :
Tryb scena - kinowy
Tryb obrazu - kino2
Podswietlenie 2
Ostrość 60-65
Jasność 50
Nasycenie 50
Kontrast 91
Motionflow true cinema
Gamma minus -1
Balans bieli po kolei od góry 0,-1,-4,+2,0,-1
Całą resztę ustawień daj na wył.

Ostatnia edycja:

t0tti89

New member
te ustawienia są ok do oglądania filmów,programów itd ale podczas oglądania sportu a szczególnie meczów obraz jest mało wyrazny, nie ostry... wygląda to tak jakby włączał się autofocus jakiś :) szczególnie jak jest jakaś "wysoka" kamera,bo np. jak jest jakieś zbliżenie na twarz piłkarza to jest już ok...

slawko_23

New member
Bez reklam
Ale chodzi o bitrate sygnału. Nie o poziom odbioru z satelity. Spróbuj jeszcze zmienić ten tryb True Cinema na wyraźny?

t0tti89

New member
wyłączyłem wogóle motionflow... wydaje sie już,że jest dużo lepiej :)
ale... cały czas mam jakieś takie dziwne wrażenie że obraz zanim "załapie" to mija parę sekund,tak jakby autofocus ,łapie ostrość przy szybszych scenach.
Bo gdy obraz jest w bezruchu to obraz jest bardzo dobry.

t0tti89

New member
a czy da się wymusić na telewizorze żeby odtwarzał w 1080p ? ponieważ w dekoderze mam na max 1080i i może przez to są te cyrki ?

Do góry