Hmmm, a czym sie roznią NX700 od NX800 na nasz rynek ?
Pozatym chyba źle cos ten test przeczytałes
NX700 wypadł w testach ze ma lepsza jakosc obrazu od EX700
"Wreszcie, NX700 ma ładniejszą jakość telewizji.
Finally, the NX700 is a prettier television.
But if you're looking to save a few bucks, you still get a good performer with all the same streaming content in the EX700 series"
Mozna zaoszczedzic na jakosci troche i kupic serie EX700
no cóż kryzys no i płaszczaki stają się towarem coraz bardziej pospolitym więc firmy nie mają zadnego interesu żeby projektować wyszukane modele które i tak za pare lat będą technicznymi starociami, ma być w miare dobrze, w miare tanio a za pare lat klient ma znów kupić coś nowego aby wszyscy byli zadowoleniO tym, że Sony już w zeszłorocznych seriach obniżyło jakość podzespołów pisano wcześniej (chodzi o podzepoły, obudowę czy coraz gorsze głośniki) a z tego co czytam to ci co się znają na tym lepiej niż ja piszą, że w tego rocznych modelach jest jeszcze oszczędniej. Z tąd też nie do końca zrozumiałe są dla mnie zachwyty Gmeru nad tym jakie to teraz tanie telewizory można kupić.
A czy zmiana na matryce samsunga oznacza, że będą one błyszczące? bo tak to wygląda z tych poglądowych fotek, a chciałem w najbliższej przyszłości kupić ten model i nie wiem teraz czy czekać na nowy czy kupować ten z matową matryca... Gdyby ktoś wiedział, proszę o info