Sony KDL-55W829B czy Panasonic TX-L55DT60E

tatutatu

New member
- Sony KDL-55W829B, czy
- Panasonic TX-L55DT60E - ten jest droższy ale może warto dopłacić.
(ewentualnie te modele 50 cali).
A może coś innego? Najważniejsze dla mnie jest jakość obrazu z satelity i anteny naziemnej.

tatutatu

New member
- Sony KDL-55W829B, czy
- Panasonic TX-L55DT60E - ten jest droższy ale może warto dopłacić.
(ewentualnie te modele 50 cali).
A może coś innego? Najważniejsze dla mnie jest jakość obrazu z satelity i anteny naziemnej.
Oczywiście że czerń jest ważna. A ja nie jestem obeznany w parametrach TV więc proszę o opinię który sprzęt będzie lepszy - ostrość obrazu, czerń, konsola, matryca i tak dalej. Może jakiś inny model spełnia te parametry. Rozmiar 50-55 cali.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli jest ważna to oczywiście Sony 55w829.
A jak będziesz niebieski to masz extra ofertę , kalibrację gratis i w super cenie gwarancję Sony 5 lat.

Arczi1979

New member
Witam :)
Właśnie stoję przed tym samym wyborem tv 55" do 5000zł max.

Sony KDL-55W829B - 4690zł
https://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-specs/KDL-55W829B/list
vs
Panasonic TX-L55DT60E - 4990zł (bardziej polecany przez sprzedawce...dlatego że droższy??)
TX-L55DT60 VIERA Telewizory LED - Panasonic

Oglądanie z 3m
Siedzę na wprost ale za to telewizor mam dość wysoko bo srodek ekranu mam na 1,73m (więc istotne są pionowe kąty).
Oglądam głównie po pracy (popołudnie i wieczorne seanse)
Mało oglądam tv (cyfrowa kablówka) raczej nacisk kładę na filmy z dysku lub kompa (materiał z torrentów) :wink:
Na dźwięku mi nie zależy bo mam kino domowe.
Konsoli nie mam.
Smart nie jest jakoś istotny (mam w kinie domowym)
3D raczej sporadycznie będę używał (z tego co widzę na forum) :wink: ale aktywne ma lepszy obraz bo 1080p.

Serdecznie dziękuję za jakieś konstruktywne sugestie i ew. nakierowanie na właściwy tok myślenia nowicjusza :)

PS: Kiki co masz na myśli pisząc "niebieski" i "extra ofertę" ? Może się skuszę?

Ostatnia edycja:
Do góry