Witam
Powróciłem do domu i chciałbym się podzielić z wami moimi spostrzeżeniami i odczuciami po odwiedzeniu warszawskiego Centrum Sony na Jana Pawła. Tak jak obiecywano mi telefonicznie w tygodniu, od dziś można podziwiać tam nową ścianę z telewizorami. Co najważniejsze (przynajmniej dla mnie) mają tam już 40X3000. Obraz świetny, bo przecież poza obudową i złączem USB to te same telewizory. Jednak po tej wizycie mogę stwierdzić bezapelacyjnie i dopłata do tej obudowy ze szczotkowanego aluminium zdcydowanie się opłaca. X3000 wygląda identycznie jak X2000, liczyłem na coś więcej.
Co do nowego wystroju i tej ściany z tv. Jest na niej sporo telewizorów, m. in. W3000, V3000, X3000, X3500 od 40 poprzez 46 do 52, wiszą fajnie obok siebie i nad sobą także można bezproblemowo porównać sobie obraz.
Wahałem się trochę czy przy telewizorze Full HD wchodzić jeszcze w 100Hz, jednak wszelkie wątpliwości zostały już rozwiane. Widać tam wsyztsko jak na dłoni, gdyż telewizory podpięte są pod Blue Ray-a. Niestety nie mają tam N-ki, do 52X3500 podpięta jest zwykła kablówka UPC. Jeśli ktoś chce oglądać takiego kabla na TV tej klasy to nie ma to żadnego sensu. Sygnał z kablówki o stokroć lepiej wygląda na zykłym telewizorze CRT.
Teraz pozostaje mi szukać na necie KDL-40X3500 w dobrej cenie z 5 letnią gwarancją Sony Polska i może jeszcze z jakimiś gadżetami gratis