Sony KDL-40W905 - najlepsze ustawienia do gier

Kamilos321

New member
Accu, widzę że ogarniasz dobrze temat Masz jakieś rady, jak zniwelować choć trocszkę migotanie ? Nie wpływa to jakoś negatywnie na wzrok ? Bo jakość obrazu w tym trybie pooowala.

SDman

Banned
Witam serdecznie, źródło to konsola PS3 podłączona kablem hdmi, niedługo PS4 też będzie. Macie jakieś sugestie koledzy ?

Tak, miałem PS3, otóż nie wiem jak to zadziała podczas grania, ale odtwarzany materiał
na PS3 z kamerki sony migotał (na Philipsie).
W opcjach PS3 musisz znaleźć parametr (nie mam już od 2 lat) coś z odświeżaniem 50 60hz
i tutaj spróbować , może to jest przyczyną.

We wspomnianym moim przypadku pomogło.

Pozdr.

Kamilos321

New member
Hmmm nigdzie nie widzę opcji możliwości zmiany odświeżania, jak biorę przycisk info to mam napisane 1080p 12bit, nie mam w ogóle wyświtlenia w ilu hz to chodzi.

Aha w poprzednim TV miałem opcję ustawiania jasności hdmi coś w tym stylu na niski i normalny, tutaj w sony tego nie widzę (?) W PS3 mam pełen zakres czerni HDMI, nie wiem jak wyłączyć w tv na ograniczony, nie widzę tej opcji w tv.

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Migotanie wywołuje 50 Hz czy 60 ? W instrukcji jest napisane, ze może migotać przy 50hz

50***Hz Video Output (Wyjście wideo 50***Hz)***-***Oficjalny przewodnik po filmach PlayStation 3, PS3

No nic później sprawdzę czy da coś opcja auto.

Aha w opcjach TV mam też SBM, co to za opcja w ustawianach wideo, za co to odpowiada wie ktos ??

Witam uprzejmie,
Miga moim skromnym zdaniem przy 50Hz.
Opcja w ustawieniach wideo SBM moim zdaniem nic nie wnosi , ani nie poprawia , ani pogarsza , także śmiało może być wył.(off)
SBM(super bit mapping dla technologii wideo)teoretycznie subtelnie wygładza gradację kolorów na części wyświetlanego obrazu np.twarzy , czy np.
różnych ujęć zachodów słońca.Tyle w skrócie.
"Idą" dużymi krokami Święta. Telewizor "w kąt" i lepiej kolędy śpiewać i pójść na długi spacer.:wink:
Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

Kamilos321

New member
Tak czy siak dzieki za odpowiedzi, bo dzieki wam udało mi się zadawalająco skalibrować obraz, dzieki chlopaki i róniez wesołych. Aha co do spaceru to słabo raczej, teraz kalibruje bo swieta zamierzam na oglądaniu filmów spędzic :)

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Chłopaku;) , może się przecież tak zdarzyć , że dla odmiany , pomożesz komuś innemu , jak o coś zapyta w wątkach o telewizorze Sony serii W905A i nie tylko .
Ruch to zdrowie , więc zawsze bez względu na okoliczności można sobie wygospodarować trochę czasu
aby o nie zadbać , oczywiście każdy ma wolny wybór , jak do tej rady podejdzie .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Do góry