Sony KDL-37W5710 vs Sony KDL-37W5710K

Fux

Member
Sony KDL-37W5720 vs Sony KDL-37W5720K

Witam!
Zastanawiam sie nad kupnem Sony KDL-37W5500.
Z tego co poczytalem na forum modele KDL-37W5710 i KDL-37W5720 to praktycznie to samo (istnieja jakies roznice w pilocie i inne mniej istotne pierdoly)...
Pytanie:
Co to w takim razie za model z K na koncu np: KDL-37W5720K ??? Czym ta sztuka rozni sie od pozostalych?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Fux

Member
Witam ponownie... to jest dokladnie to samo tylko w MediaMarkt tak go wlasnie zaksiegowali w systemie. Naklejki na TV i pudle wskazuja, ze to jest model KDL-37W5720...
W Media Bemowo za 2950 pln go wyhaczylem :)...

Ostatnia edycja:

Ares78

New member
Jeśli weźmie się pod uwagę, że kupowałeś w sklepie stacjonarnym to cena całkiem niezła. W kwestii literki na końcu to nie ma ona znaczenia, jest to dla oznaczenia logistycznego, czyli na jaki region ma trafić dany telewizor.

Fux

Member
Ares - szukalem w internecie, w hurtowniach, google, porownywarkach cen, alledrogo i zawsze wychodzilo mnie pare stow wiecej. Tu mialem sklep dla idiotow pod nosem, wiec wzialem.
Teraz poluje na jakas rozsadna promocje tv cyfrowej... na chwile obecna N'ka ma ciekawa propozycje ale poczekam do swiat :)
Pozdrawiam

Ares78

New member
Cyfra i Nka mają podobną jakość jeśli chodzi o obraz przynajmniej według mnie także tutaj już osobiste preferencje jeśli chodzi o kanały pakiety etc. Generalnie polecam do telewizora jak najlepszy sygnał wtedy dopiero poczuje się co można z niego wyciągnąć (tutaj ukłon w stronę blu ray).

vido

New member
Kolego powiedz mi jak się sprawuje ten model sony KDL-37W5720 zastanawiam się nad zakupem miałem upatrzonego samsunga LE-37B651 ale sony jest w dobrej promocji teraz i zawahałem się nad samsungiem.

adamboro

New member
vido napisał:
Kolego powiedz mi jak się sprawuje ten model sony KDL-37W5720 zastanawiam się nad zakupem miałem upatrzonego samsunga LE-37B651 ale sony jest w dobrej promocji teraz i zawahałem się nad samsungiem.

Różnica jest chyba taka, że Sony ma 5 lat gwarancji a samsung odtwarza pliki mkv, ma też kilka rzeczy do poprawki np. te z petycji w moim podpisie :) (zapraszam do głosowania "ZA")

Ares78

New member
Adamboro właśnie nie jest tak jak piszesz, inaczej działa system kompensacji ruchu (100hz) w jednym modelu masz matrycę matową w drugim błyszczącą, różna funkcjonalność USB. Jak dla mnie jedyne podobieństwo, że są mniej więcej w tym samym pułapie cenowym.

adamboro

New member
Ares78 napisał:
Adamboro właśnie nie jest tak jak piszesz, inaczej działa system kompensacji ruchu (100hz) w jednym modelu masz matrycę matową w drugim błyszczącą, różna funkcjonalność USB. Jak dla mnie jedyne podobieństwo, że są mniej więcej w tym samym pułapie cenowym.

Dlatego że nie byłem pewny napisałem "Chyba" :) - teraz wiem więcej.

Do góry