jtd napisał:Model 40D3000 jest dostepny w Polsce
http://www.ceneo.pl/694155
GMB napisał:Witam.
Czy może warto sprzedać V2500 i poczekać aż D3000 spadnie do poziomu przynajmniej 3800zł. Zadziwiła mnie też wypowiedź Ortax'a360 o tym zostawianiu smug przez D3000. Na V2500 nie uświadczyłem czegoś takiego a że jestem bardzo wyczulony na takie rzeczy to myśle że mnie również mogło by to przeszkadzać.
Zaznaczam że nie mam dużego pojęcia o HD TV także jeśli macie jakieś rady to proszę pisać tak żebym zrozuimiał.![]()
Pozdrawiam.
No jesli nie ma co robic z kasa, to niech kupuje jeden po drugim.konstant napisał:Masz V2500 i juz chcesz wymienic na D3000?
Jak wyjdzie D3500 to tez wymienisz?
Bez sensu wg. mnie takie cos jest, chyba ze nie masz co robic z kasa.
konstant napisał:Masz V2500 i juz chcesz wymienic na D3000?
Jak wyjdzie D3500 to tez wymienisz?
Bez sensu wg. mnie takie cos jest, chyba ze nie masz co robic z kasa.
To normalne w matrycach MVA/PVA. Szczególnie można to uwydatnić prześwietlając zdjęcie, albo patrząc na TV pod sporym kątem w pomieszczeniu z małą ilością światła. To są normalne "świecące rogi" będące już od dawna rozpoznawalną wizytówką tego typu matryc w świecie PCtów.GMB napisał:Wklejam fotke przedstawiającą to jaśniejsze pole podświetlenia, o którym pisałem.
![]()
Widać w lewym górnym rogu to jaśniejsze podświetlenie. Nie wiem czy robić coś z tym czy tak zostawić. To normalne w LCD'kach? KDL V2500 jest moim pierwszym HD TV dlatego też nie mam pojęcia czy takie zjawiska są na porządku dziennym czy raczej powinienem to reklamować.
PS. Fotka jest bardzo prześwietlona więc inne rozjaśnienia matrycy jakie widać na tym zdjęciu podczas użytkowania są niezauważalne.
HeHe ja tylko tak sobie gdybam. Dlatego napisałem tutaj by uzyskać radę. Po prostu chciałem się dowiedzieć czy D3000 jest znacznie lepszy i jak wypada w tym modelu podświetlenie matrycy.
Dzięki bardzo za informacje. Naprawde poprawileś mi samopoczucie bo myślałem już że coś jest nie tak z moim TV. Musiałem sporo oszczędzać na ten TV dlatego też szukałem pomocy by dowiedzieć się czy jest to normalne albo czy trzeba oddać go do reklamacji. Raz jeszcze dzięki.SlawekR napisał:To normalne w matrycach MVA/PVA. Szczególnie można to uwydatnić prześwietlając zdjęcie, albo patrząc na TV pod sporym kątem w pomieszczeniu z małą ilością światła. To są normalne "świecące rogi" będące już od dawna rozpoznawalną wizytówką tego typu matryc w świecie PCtów.
Zjawisko czasem może się trochę bardziej uwidocznić w którymś z rogów, w wyniku naprężeń pomiędzy ramką monitora/telewizora a matrycą. Może to z czasem ustąpić jak sprzęt się wygrzeje i "ułoży" pod wpływem własnej temperatury. Oczywiście może też przybrać na sile, na dwoje babka wróżyła.