Cześć
To może i ja się włącze co do ustawień. Nie zadowala mnie jakośc filmów Blueray z PlayStation3 na tym TV, a dokładnie mam
1) za ciemno: w scenach w pomieszczeniach lub dużym cieniem w ogole nie widze szczegółów lub np tylko pół twarzy aktora, a drugie (z cieniem) jest zupełnie czarne
2) Dodatkowo mam w wiekszosci filmow DVD i HD za dużo czerownego:, twarze sa różowe, piasek pomarańczowy, itp.
W ogóle jakość HD ogólnie nie powala i wyglada jak dobre DVD.
Mam juz ten TV ponad pol roku i jakos nie moge tego ustawic. Nie jest to wina PS3 bo gierki OK i DVD ogladam z innego odtwarzacza i efekt jest ten sam. Redukcja czerni jest wyłączona. W menu serwisowym jeszcze nie grzebałem, ale może będzie trzeba.
Możecie napisac jakie macie ustawienia obrazu (bo dźwiek OK) dla filmow w zywkłym i serwisowym menu takie, które niwelują ten efekt? Albo po prostu jakie macie ustawienia, które daja Wam usmiech na twarzy z jakości filmów HD

? A może obserwujecie podobne zjawisko?
Ortax360, ty już chyba kiedyś podawałeś coś podobnego (post#80 w tym wątku, #341 również, LCC #454). Tylko czy śmiga przy tym HD bez przesadnej czrni i czerwieni?
Pozdrawiam