W grudniu 2005 kupiłem KDF-E50A11E. Mam kilka pytań:
-po roku czasu telewizor sam się zaczął wyłączać.
-obraz przy ciemnych scenach jest praktycznie niewidoczny.
-pojawiły się ciemne plamy na ekranie.
Odwiedził mnie pan zz serwisu SONY. Stwierdził, że może być uszkodzona lampa, jednakże SONY nie daje na nią żadnej gwarancji. Poza tym gwarancja na ten projektor wynosi 12 miesięcy. W sklepie jednak twierdzą że 24 miesięcy. Pan z serwisu zasugerował również, że może być zakurzony ekran i trzeba go wyczyścić od wewnątrz. Podobno cena lampy w serwisie wynosi ok 900 zł, tlyko co z gwarancją? i pewnością, że ta lampa będzie działać i, że znów się nie zepsuje?
W menu serwisowym znalazłem licznik pracy lampy. Okazało się, że licznik wskazuje 231 godzin, a ja używam telewizor już 12 miesięcy, przecętnie ok. 7 godzin dziennie. To jest ok. 2000 godzin.
Czy jest ktoś w stanie doradzić mi, co powinienem zrobić z zabawką za 7500 zł, która była sprawna tlyko 12 miesięcy?
Czytając forum i opinie o tym wyrobie to stwierdzam, ze chyba trafiłem na jakąś minę przeciwczołgową, albo ktoś wcześniej był użytkownikiem teg telewizora. Jak walczyć z serwisem SONY i jaka pewność, że nowa kupiona lampa też nie będzie używana?