pablo_pawlo
Member
Ostatnia edycja:
No tak ale ten nie ma procesora Sony X1. Pokrycie kolorów pona 10% mniejsze.
Ale najważniejsze, że Ci się podoba.
Oooo blurey czyżbyś kupił telewizor konkurencji?Na serii SONY EX jest tak, że kiedy oglądam film z napisami str to na całym ekranie pojawiają się rozjaśnienia stref w pionie.
Czy SONY to kiedyś wyeliminuje, czy jest to trwała jednak cecha zmówionych w chinach matryc dla EX ? Bo jeżeli to cecha paneli to już tak zostanie do końca.
Wystarczy w sklepie podać na TV SONY na penie po USB jakiś film z napisami str.
I jak? Jest czerń? Matryca VA, więc powinno być lepiej.Oddałem xd8577 do Media Markt po 30 dniach... jednak brak czerni wygrał z moim okiem i wmawianiem, że to czerń
... czekam na zwrot forsy. Teraz kupiłem xe8505 za 4999 zł, taka cena bo musiałem wymienić kuchenkę - spaliła się, a mieli promocję w sa..n, że dają rabat przy zakupie drugiego sprzętu. Wyszło, że kuchenka po normalnej cenie, a tv wyszedł za 4999 zł
.... Zobaczymy jak tutaj z czernią.
Podepne sie pod temat, zeby nie rozpoczynac nowego.
Aktualnie posiadam TV Panasonic TX-L47ET60. Uzywam go przede wszystkim do PS4 oraz netflixa.
Czy przesiadka na model 55XE8596 (to chyba model blizniaczy do 55XE8505) da mi widoczny skok jakosciowy?
Moge kupic ten TV za niecale 5200, cena jest akceptowalna, ale pytanie czy zobacze roznice w jakosci obrazu.
Zamierzam tez zakupic PS4 pro.
Pozdrawiam
XE8505 jak każdy LCD z podświetleniem krawędziowym ma większe bądź mniejsze problemy z jaśniejszymi fragmentami matrycy na czarnym tle. Właśnie jestem po wymianie telewizora na nowy w Saturnie. Pierwszy miał łunę jaśniejszą w lewej części ekranu - środek - około 20 cm długa i 5 cm szeroka. Denerwowało mnie to bardzo. Teraz przyszedł kolejny całkowicie nowy telewizor na wymianę ze sklepu. Ten ma właściwie niewidoczne plamki również w lewej części ekranu, jednak te mi nie przeszkadzają, w porównaniu do poprzedniej łuny światła. W tej kategorii cenowej nie dostanie się ideału... po wymianie upewniłem się, że zakup telewizora to loteria, jeżeli chodzi o równomierność podświetlenia w tym samym modelu... muszę jednak zaznaczyć, że nikt ze znajomych nie widzi o co mi chodzi, dopiero, kiedy zgaszę światło w nocy, odpalę czarne tło i pokażę palcem potwierdzają, że może i coś tam widzą
.... to już moje skrzywienie...