Sony kd-65xh9505 vs Philips 65PUS9435

Petru23

Banned
Chyba ci chodzi o patent LG na OLED.
" Sony ma stanowczo za mało stref, czerń i efekt HDR
nie jest idealny niestety, clouding się pojawia. To też nie ideał."

W pełni potwierdzam. Pojawia się duży problem gdy film jest z napisami.

Jak patent LG na OLED? Przeciez nie tylko LG produkuje (produkowało) OLEDy
Hisense przecież je produkował też

Google twierdzi, że faktycznie Philips po 2020 żegna się z wyłącznością na Ambi, o ile czegoś nie zrobią formalnie z przedłużeniem tego rozwiązania.

Kurakaodr

Member
Google twierdzi, że faktycznie Philips po 2020 żegna się z wyłącznością na Ambi.

Można prosić o konkretny link, sankcjonujący tą tezę od strony prawnej?

Potwierdzający, iż dla TP VISION HOLDING BV, wygasa zastrzeżony okres patentowy na "Układ wyświetlania Ambilight"?

Masz wiedzę, ile wynosi czasookres wyłączności w latach, od chwili zarejestrowania/ogłoszenia patentu w USA, Europie?

Czy twierdzenie opierasz wyłącznie na "wnioskach" wyczytanych, we wpisach sieciowych szamanów?

Petru23

Banned
Można prosić o konkretny link, sankcjonujący tą tezę od strony prawnej?

Potwierdzający, iż dla TP VISION HOLDING BV, wygasa zastrzeżony okres patentowy na "Układ wyświetlania Ambilight"?

Masz wiedzę, ile wynosi czasookres wyłączności w latach, od chwili zarejestrowania/ogłoszenia patentu w USA, Europie?

Czy twierdzenie opierasz wyłącznie na "wnioskach" wyczytanych, we wpisach sieciowych szamanów?

Żadnych linków nie będę podawał, bo wyraźnie napisałem, że Google twierdzi. Nie podawałem żadnych konkretów i nie wiem z jakiego powodu ode mnie ich oczekujesz. :hmm:

Kurakaodr

Member
Nie podawałem żadnych konkretów

Aha, czyli w dużym skrócie myślowym "wiesz, że nic nie wiesz ", okay nie mam więcej pytań
g045.gif

Petru23

Banned
Aha, czyli w dużym skrócie myślowym "wiesz, że nic nie wiesz ", okay nie mam więcej pytań
g045.gif

Zapytam raz, bo nie chce rozwalać wątku. O co Ci chodzi?
Nie ja rozpoczynałem temat patentu i przeczytaj raz jeszcze co i w jakim kontekście napisałem. Może dla co niektórych, jak np Ty powinienem dołączyć emotkę odpowiednią?
Bo odnosze wrażenie, że najnormalniej w świecie się mnie czepiasz, zapewne o to, że zanegowałem kilka Twoich wypowiedzi wcześniej, dotyczących wymogu posiadania Androida w TV.

A jak nie wiesz co należy rozumieć przez "Google twierdzi" to ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz w internecie.

janunio

New member
Bez reklam
Jak patent LG na OLED? Przeciez nie tylko LG produkuje (produkowało) OLEDy
Hisense przecież je produkował też.
Od wielu lat apeluję, żeby w szkołach podstawowych nauczać podstaw wiedzy o prawie patentowym.
Czytałem gdzieś, że za miesiąc CocaColi kończy się patent na słynny napój. Wraz z dalszą i bliższą rodziną przymierzamy się do produkcji CocaColi w garażu szwagra.

pawel_krakow

New member
Od wielu lat apeluję, żeby w szkołach podstawowych nauczać podstaw wiedzy o prawie patentowym.
Czytałem gdzieś, że za miesiąc CocaColi kończy się patent na słynny napój. Wraz z dalszą i bliższą rodziną przymierzamy się do produkcji CocaColi w garażu szwagra.

Ja również mam taki plan ;)
A tak zupełnie serio jest jakaś strona gdzie są poddane szczegółowym testom obydwa modele z tematu? Specyfikacja ogólna jest na stronie displayspecifications ale niewiele tam jest. Nie mogę jakoś nic szczegółowego znaleźć w sieci na temat Philipsa.....

Do góry