Podobno jednak 3d pasywne mimo 4k rozdzielczosci jest bardzo slabe. Zastanawia mnie tez plynnosc w tym tv oraz fakt ze nie posiada local dimmmingu. As800 ma local dimming i bardzo dobre 3d a przy dobrym ustawieniu czernie tez ma na wysokim poziomie. No i czy warto brac UHD skoro tymcbardziej w Polsce jeszcze przez lata swietlne nie bedzie tresci. Druga sprawa czy z odleglosci 3-4m da sie dostrzec roznice miedzy UHD a FHD?
Miałem dokładnie takie same dylematy jak Ty. Jeżeli chodzi o 3D to absolutnie zaprzeczam, że jest słabe. Do telewizora dokupiłem od razu odtwarzacz BR SONY BDP S6200 i dwie płyty w 3D - "Madagaskar 3" dla dzieciaków i "Na skraju jutra" dla siebie. Jak dla mnie to 3D WYMIATA i ma jedną podstawową zaletę - lekkie okulary (bez akumulatorka). Oglądałem u kumpla na plaźmie Panasonica (3D aktywne) film w 3D i po godzinie się poddałem.... bo czułem że te okulary ważą chyba tonę

Telewizor podobno skaluje sygnał do UHD. Nie wiem jak jest naprawdę ale sygnał z TV kablowej Vectra wygląda bardzo dobrze i wydaje mi się (choć nie mam dużego porównania) że jest jednak lepszy niż na telewizorze sąsiada który ma też sony tyle że serii W.
Co do treści UHD to z miesiąca na miesiąc przybywa ich więcej. Podobno MŚ w piłce nożnej w 2016 roku mają być w całości transmitowane w 4K i jest to warunek UEFA.
Z odległości 3 metrów być może nie da się dostrzec różnicy między UHD a FHD ale różnica polega na tym, że w 55 calach w FHD
musisz siedzieć minimum 3 metry od telewizora a w UHD już niekoniecznie. Jak oglądam telewizję sam to siedzę 3 metry od TV ale jak przychodzi kilku znajomych np. na mecz to czasami siedzimy bliżej niż te magiczne 3 metry.