Dmde
Jak wcześniej napisałem początkowe (fizycznie) sektory karty nie sa formatowane. Pozwoliłem sobie wpisać w takie miejsce hasło "ala ma kota" i oczywiście pozostało po formatowaniu. (nic nowego, swego czasu (sporo lat temu) nieformatowalne sektory dysków twardych wykorzystywałem do zabezpieczania napisanych programów przed kopiowaniem - na sektorach tych był usytuowany specjalny program kontrolny)
Jeżeli ktoś ma dwie karty MSPro tej samej pojemności (jedną nie dającą ostrzeżeń, drugą przeciwnie) niech użyje programu DMDE w trybie fizycznego dostępu do kart i wykona następujące operacje.
1. skopiuje pełna zawartość (wszystkie sektory) jednej i drugiej karty do plików na dysk (tak dla bezpieczeństwa) - UWAGA: trzeba to zrobić na dysku NTFS ze względu na wielkość pliku,
2. do karty dającej ostrzeżenie skopiuje z pliku zawartość karty nie dającej ostrzeżenia.
(W przypadku różnych pojemności niestety trzeba by kopiować tylko wybrane sektory)
A potem da znak pozostałym o uzyskanych efektach.
Nie sądzę aby karty zabezpieczane były jakimś innym dodatkowym elementem fizycznym (elektronicznym), choć kto zrozumie Sony?