Sony czy LG

pepe40

New member
Jeszcze go nie mam u siebiei, na moją prośbę czeka u Kikiego na wysłanie. Kończę remont mieszkania. Za jakies 2 tyg będę go miał. Podobno ma mniej zon wygaszania niż wzeszłoroczne modele, niestety. Na pewno opiszę swoje wrażenia jak go dostanę.
Tv już w domu? Obiecałeś opisać wrażenia.

Ziutex

New member
I jak odczucia z dłuższej perspektywy użytkowania?

Wszystko elegancko. PRAWIE. Tak jak pisałem wcześniej, podczas ogladania meczu pilki nożnej albo jasnych scen gdzie kolor przechodzi w ciemniejszy widac pasy od podświetlenia. Dzisiaj był Pan z serwisu oczywiście to wszystko wina konstrukcji i każdy tak ma. Nie dostałem na to stanowisko żadnego papieru wiec trochę podejrzane. Mógłbym napisać dużo dobrego o tym TV ale taka wada skreśla go całkowicie. Nie wiem czy sprzedać to za pół darmo czy co. Lipa

Ja jestem ciekaw jak u siebie, od razu dam znać . U Kikiego w pakiecie jest sprawdzenie tv to aż jestem ciekaw czy faktycznie coś takiego będzie.

SLAV7

New member
Bez reklam
Wszystko elegancko. PRAWIE. Tak jak pisałem wcześniej, podczas ogladania meczu pilki nożnej albo jasnych scen gdzie kolor przechodzi w ciemniejszy widac pasy od podświetlenia. Dzisiaj był Pan z serwisu oczywiście to wszystko wina konstrukcji i każdy tak ma. Nie dostałem na to stanowisko żadnego papieru wiec trochę podejrzane. Mógłbym napisać dużo dobrego o tym TV ale taka wada skreśla go całkowicie. Nie wiem czy sprzedać to za pół darmo czy co. Lipa

Pisałem już na początku, że SONY da więcej frajdy jeśli chodzi o jakość obrazu. Różnica jest odczuwalna zwłaszcza wieczorem. Popatrz na porównanie obrazu w poniższym linku. Zaznaczam, że nowy LG jest porównywany z SONY z 2018 roku

https://www.youtube.com/watch?v=sZum68yVGNg&feature=emb_logo

pepe40

New member
Jeżeli masz konto w sklepie to powinieneś wyrobić się ze zwrotem https://www.euro.com.pl/cms/zakupy-bez-obaw.bhtml Jeżeli kupowałeś w sklepie to oddajesz w tym samym sklepie. Jeżeli zamawiałeś przez internet do oddajesz w dowolnym sklepie stacjonarnym. Tylko nie daj się spławić. Twardo powołuj się na regulamin promocji https://www.euro.com.pl/si_upload/u...18/RegulaminProgramuZakupybezobaw20181212.pdf

Ziutex

New member
Pisałem już na początku, że SONY da więcej frajdy jeśli chodzi o jakość obrazu. Różnica jest odczuwalna zwłaszcza wieczorem. Popatrz na porównanie obrazu w poniższym linku. Zaznaczam, że nowy LG jest porównywany z SONY z 2018 roku

https://www.youtube.com/watch?v=sZum68yVGNg&feature=emb_logo

Ciężko porównywać z YouTube. Co mogę powiedzieć że jakość obrazu jest naprawdę fajna i kolory są dobrze odwzorowane co widać na skórze i cieniach a nawet nie był kalibrowany tylko standardowe ustawienia. Jak dla mnie to jakiś wałek a serwisant wiadomo będzie szedł w zaparte.

Ziutex

New member
Właśnie nie. Telewizor kupowałem ostatnio w 2009 i był z wystawy albo zwrotu o czym zostałem poinformowany bo miał jakąś wadę ale został naprawiony i działa po dziś dzień. Kolory i jakość obrazu jak na tamte czasy naprawdę fajne. Do tej pory co roku biorę nowy telefon i nigdy nie ma problemu ale to inna branza. Konsole kupowałem tez ok.

Jeśli chodzi o LG to bylem swiadom ze IPS nie wykręci jakiś super głębokich czerni czy będą poświaty i to mi akurat nie przeszkadza bo jak pisałem kolory są naprawdę super, dobrze można dostosować płynność obrazu a obsługa TV jest naprawdę przyjemna. Ale te pasy skreślają go całkowicie. Podejrzana sprawa

pepe40

New member
Załóż sobie teraz konto na stronie sklepu i zarejestruj paragon. Wydaje mi się, że powinno coś takiego przejść. W regulaminie nic nie ma na temat od kiedy trzeba posiadać konto.

Ziutex

New member
Załóż sobie teraz konto na stronie sklepu i zarejestruj paragon. Wydaje mi się, że powinno coś takiego przejść. W regulaminie nic nie ma na temat od kiedy trzeba posiadać konto.

No to chyba jedyne wyjście. Najgorsze jest to ze ja nie lubie się babrać w takim g** typu oddawanie jedno drugiemu. Może wystawie go na OLX albo coś.

pepe40

New member
Decyzja należy do Ciebie. Pamiętaj jedno, ani producent, ani sklep nie ma najmniejszych skrupułów, żeby wcisnąć Ci badziew za niemałe pieniądze.

Do góry