Tak jak w temacie, który z tych telewizorów polecacie. Oba są w podobnej cenie. Bardzo proszę skupcie się tylko na tych 2 modelach, chyba że jest jeszcze jakiś inny model w tym rozmiarze i cenie poniżej 9 tys.
Miałem przyjemność testowania modelu Sony XG8596 w wielkości 55. Po 2 dniach ciężkich męczarni wymiana na XF 9005. Straszna czerń, a nawet czarnym tego bym nie nazwał (szarość ). Bardzo słabe kąty widzenia mimo matrycy IPS w tym modelu - duże zdziwienie! Kolor naprawdę fajny, naturalny i miły dla oka. Jakościowo obudowa w miarę ok, ale słabo z matryca. Na forum był ostatnio poruszony temat odnośnie odstającej ramki. Tutaj niestety ten sam problem.
Nawet żona co nie zwraca uwagi na clouding w TV, w tym niestety był on przerażający. Widoczny zwłaszcza w materiałach HDR.
Moim zdaniem słaby TV. Czytałem dużo opinii, ale jednak połasiłem się na promke cenową i dobrze, że zakup internetowy został zwrócony i za dopłatą wziąłem XF9005.
TV o takim potencjale, że jasność zarówno czerń jak i strefowe podświetlenie biją na głowę niektóre droższe modele.
P.S. Nie ma co sugerować się opiniami w internecie. Jaki to och czy ach czarny itd.... Wiadomo kto pisze te opinie. Ceny są może nie dumpingowe, ale sztucznie zaniżane i ludzie kierują się cyframi, a nie rzeczywistą opinią oraz jakością danego produktu.
Dlatego są takie fora jak to...
Decyzja wiadomo. Należy dla CB. Najlepiej zakupic, obadać i podjąć decyzję.
pzdr