wszystko zależy czego się oczekuje i jakie ma się wymagania co do jakości obrazu i świecenia matrycy...
są tez tacy którzy maja parcie na 4K vel UHD... i zamiast wziąć dobry FHD 55" to koniecznie chcą 4K np. budżetowy sony kd-49x8005c tylko dlatego ze jest 4K, nie zwracając w ogóle uwagę na to ze to będzie oglądane z 3m gdzie organoleptycznie nie odczuje się żadnej różnicy w obrazie (ofkors mówimy o korzystaniu z TV jako TV do oglądania filmów i zwykłej TV a nie jako np. monitora).
Poszedł bym dalej. Nawet osobiście (widziałem u sąsiada w sypialni 4k lg 40" budżetowe oglądane własnie z 3m) to mój Soniak 55"FHD ma obraz jak SUHD w porównaniu do jego 4K LG... sygnał to ta sama kablówka UPC...
Tytułowy Samsung plasma ma 58" ...ok, rozumiem ze autor wątku chce mieć większy panel o podobnych parametrach obrazu, ale niestety plazmy już nie są produkowane i ile teraz autor musi wydać pieniędzy na 65" LCD SONY by jakość obrazu (kontrast itd...) była taka sama lub lepsza??
O tym ze musi mieć tez duzo szczęścia ze trafi mu się panel bez negatywnych efektów technologii LCD gdzie przy przekątnych 65" są jeszcze bardziej uwydatnione niż na mniejszych przekątnych.
wiec jak napisałem wyżej. JA osobiście wolał bym panel 3" mniejszy niż ten Samsung i cieszył się jakością obrazu(kontrast, czerń) szczególnie ze mój zaproponowany TV można już kupić za 7560pln...
ciekawe jaki SONY za ta kwotę będzie miał taka samą jakość obrazu i będzie wolny od wad technologi LCD... chyba ze priorytetem jest wielkosc ekranu 65" i 4K a nie jakosc to juz nie mam argumentow

zostaje chyba jedynie Sony KD-65X8505C...
życzę autorowi wątku udanego zakupu i zadowolenia ze swojego nowego TV

k: