sony 65xd9305

msx

New member
Witam
bylem dzisiaj w sklepie z zamiarem kupna sony xd93 wzialem ze soba pendriva z trailerami
jeden z Elysium Trailer 4K-HD .mp4
drugi normalny avi 720p
i trzeci to MadMax-FuryRoad_UHD_HDR_trailer.encm
i tylko jeden odpalil zwykly avi ,elisium tylko glos obrazu brak, Madmax nawet go nie widzial tv
probowalem odpalic vlc i na nim podobnie tylko avi ruszylo
wiec narazie zrezygnowalem z tego tv, moze sie cos dowiem tutaj bo na sasiednim forum ciezko sie cos dowiedziec ? jesli bedzie na to rozwiazanie to jutro go kupuje bo android podszedl zonie jak nic .
Tak poza tematem podpiolem tego samego pena pod panasa dx902 i rozwalil system wszystko poszlo bez problemu kazdy jeden trailer (obraz masakra nawet moja zona zobaczyla roznice pomiedzy sonym oczywiscie na plus panasa )
gdyby nie ten nieszczesny firefox to bym sie nawet nie zastanawial nad zakupem

prosze jakies podpowiedzi
pozdrawiam

rl0infeck

New member
Ja kupiłem Sony x93. Na początku jakieś dziwne artefakty w tle zwłaszcza w ciemnych scenach na ncplus. Po restarcie telewizora i zmianie kabla hdmi znacznie lepiej . Filmy w netflixie już na HD rewelacja . Ale jedna rzecz . Tv w SD według mnie dużo lepszy obraz na moim panasonicu z 2010 roku . Sam android dla mnie rewelacja . KODI Ok ale moje filmy MP4 trochę sie rwą . Może da sie coś z tym zrobić , tez jeszcze muszę poczytać o tym jak dobrze ustawić ustawieniu w tym tv bo opcji jest multum

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

msx

New member
idealny obraz telewizora

witam
ponownie
Czy ktos probowal tej opcji ustawiania obrazu w 65xd9305
co podaje strona sony https://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/85378/related/1
czy tym obrazkiem da sie wszystko ustawic jak pokazuja na zdjeciach?
jak to dziala moze ktos przyblizyc bo niektorych opcji co tam sa napisane nie mam w tv
chce sie tym pobawic bo troche mam male smuzenia na meczach .
Jeszcze jedno czy zakup kabla hdmi v 2.0 zrobi roznice w obrazie nadawanego z tunera satelitarnego?
pozdrawiam

msx

New member
witam

moze ktos podpowiedziec jakie ustawienia ustawic w trybie gra ? bo po odpaleniu gry batlefield 1 na tym tv myszka ledwo co sie rusza

chyba ze moze polecicie jakies myszki ktore sobie poradza z tym problemem sa szybsze albo cos , bo tak to jest koszmar nie da sie zagrac na full detalach .

Jeszcze jedno pytanko czy przy kalibracji tez ustawia sie barwe taka zoltawa i czy przy kalibracji tez da rade zlikwidowac troche clouding ?

DrWredman

Active member
...
i trzeci to MadMax-FuryRoad_UHD_HDR_trailer.encm
i tylko jeden odpalil zwykly avi ,elisium tylko glos obrazu brak, Madmax nawet go nie widzial tv

Przy trailerze MadMax było jasno napisane, że działa tylko z telewizorami Panasonic HDR 4K.

This file can be READ ONLY on a Panasonic TV (HDR + 4K) !!!

Do góry