Witam,
miałem przez 2 tygodnie Sharpa 60UQ10E i nie powiem, bo podobał mi się ten telewizor i to nawet bardzo, ale miał wadę związaną z "aniołkami"/"niebieską poświatą" o której już kilka razy było mowa.
Na szczęście mam możliwość wyboru nowego TV i znowu wracam do szukania/sprawdzania itd.
Powiem szczerze, że zostały mi 2x okulary 3D do Sharpa i pytanie czy mogę je dalej wykorzystać (tylko Sharp? czy może też Sony, bo wiem, że Sony nie daje okularków #d do swoich TV i to jest słabe ;/ ?)
Postanowiłem się podczepić pod istniejącym tematem, bo jak w tytule są one również w moim zestawieni, mianowicie :
Sony : 65W855C/65W857C/65W859C -> czym te TV się różnią ???
Philips 65PFS7559 -> [to jest model 2014, prawda?] model 65PUS7600 jest już z 2015?] W pokoju za TV mam bardzo ciemną ścianę (antracytową) , więc nie wiem czy będzie sens z ambilightem? Słyszałem też o problemach z softem? Bardzo się różni od Sony ?
Sharp 60UD20E - mógłbym dać jeszcze raz szansę firmie Sharp pytanie czy warto zaryzykować z model wyższym ?
LG 65UF675V - polecacie tego/innego LG ? Czy w ogóle lepiej sobie nie zaprzątać nim głowy ?
Panasonic - TX-60CX750E/? -> jest kilka modeli w podobnych cenach a różnią się ? np. TX-60CX740E/Panasonic TX-60AS800E ? oraz o 5 cali większy TX-65CX410E ? Nie myślałem wcześniej o Panasonicach, ale może warto ?
Sharpa 60 kupiłem za 5300zł , więc dołożenie 2 tyś i tak przekracza mój budżet który sobie założyłem na zakup TV do nowego M i dlatego 7.000 zł to wszystko co mogę dołożyć, więc te TV się zaczepiają o to - droższych już nie chce.
Moim faworytem jest chyba Sony 65W855/65W857/65W859, bo nie wiem czy jest jakaś różnica między nimi (techniczna?wizualna/słyszałem, że dla MM/Saturna/ME są różne oznaczenia, a tak naprawdę to te same TV - bujda ?)
Po prostu już zmęczyło mnie wybieranie na nowo TV, więc proszę o wasze sugestie/pomoc/opinie (mile widziane argumenty za/przeciw) ?
Pozdrawiam
AS