Sony 65 x85c sprawdzenie ilości godzin przepracowanych

accu

New member
Bez reklam
Czyli te dane mogą być niewiarygodne,albo zupełnie co innego oznaczają.

Witam uprzejmie,

Przecież to łatwo sprawdzić . Wejdź do menu serwisowego . Zapisz sobie ilość godzin pracy i ilość załączeń . Zapisz sobie również godzinę wyjścia z menu serwisowego . Po godzinie i kilku minutach
wejdź znowu do menu serwisowego . Spójrz na ilość godzin i ilość załączeń . Można to sobie zrobić kilka razy w stałym odstępie czasowym (godzinowym , czy kilku godzinowym) pamiętając o zapisywaniu godziny wyjścia z menu serwisowego . I masz pewność , czy dane są wiarygodne . Jak dotąd nie spotkałem nikogo , aby je
kwestionował .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
No to mój już ma nieźle nalatanych godzin.A kolego jak powinien być ustawiony tryb kliszy?I co ta funkcja robi.

Witam uprzejmie,

Można ustawić tryb kliszy w ustawieniu : duża .
Tryb ten związany jest z usuwaniem przeplotu . Takie ustawienie trybu kliszy robi wszystko , aby uzyskać jak najlepszą ostrość i poprawia płynność np. w transmisjach sportowych .

accu

Ostatnia edycja:

waszek_rmc

New member
Dodam, ze sprawdziłem dziś ponownie. Telewizor był wyłączany zielonym przyciskiem 3 razy. Ilość godzin zwiekszona adekwatnie do minionych godzin od ostatniej weryfikacji. Natomiast ilość włączeń niezmiennie na poziomie 51.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

accu

New member
Bez reklam
Dodam, ze sprawdziłem dziś ponownie. Telewizor był wyłączany zielonym przyciskiem 3 razy. Ilość godzin zwiekszona adekwatnie do minionych godzin od ostatniej weryfikacji. Natomiast ilość włączeń niezmiennie na poziomie 51.

Witam uprzejmie,

Proszę , zadaj sobie trochę trudu znajdując odpowiedź , na czym polega różnica , kiedy telewizor jest w trybie Drzemka(Daydream) , a kiedy jest w trybie Czuwania(Idle TV Standby) . A jest istotna różnica . :|

accu

waszek_rmc

New member
Ok ;) dzięki accu, teraz już wiem wszystko ;) TV jest cały czas w trybie czuwania. W sumie to mi to nie przeszkadza, bo jest zawsze gotowy do pracy.

Do góry