SONY 65" TV KDL65W855CBU Czy dostanę coś lepszego ?

dishar

New member
Witam!
Mam do wydania na tą przyjemność 1500 euro. Priorytetem jest dla mnie wielkość ekranu.Grafika nie pociągnie gier w 4K i 60fps a filmów też jakoś wiele nie ma.Wybrałem ten model od sony KDL65W855CBU
Czy w tej cenie jest sens brać 4K? Jakość obrazu 1080p będzie lepsza na takim tv? Ciężko znaleźć te 65' w takiej cenie dlatego jestem bardziej skłonny aby zostać przy 1080p.
Jakieś sugestie,rady?

WuMike

New member
Bez reklam
Jaka jest odległość od ekranu, w Twoim przypadku? Jeżeli 3m lub wiecej to nie ma co się silić na UHD. To dobry TV, generalnie.

dishar

New member
Mam w tej chwili 50' samsunga i odległość 3 może 3,5 metra jednak jak chcę pograć to siadam sobie bliżej jakieś 1,5m bo imersja lepsza ;)
Priorytetem jest dla mnie wielkość ekranu czyli w tej cenie nic lepszego nie wynajdę?

waszek_rmc

New member
Ja mam do TV jakieś 2,5 - 3m. Żałuje ze nie było mnie stać na wersje 75 ;) Model nadal produkowany w tym roku, mimo iż zeszłoroczny. Ja mam czerwiec 2016 datę produkcji. W tej cenie nie ma lepszego fhd, Uhd owszem, ale mniejsze. Inaczej. Jak bym miał 10 tys, wolałbym model 75w855 niż 65x8505 ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

galaxteck

New member
A zwykla tv typu UPC bedzie lepiej odbierala na UHD 55X8509 niz na 65W855? Przez skalowanie czy cos takiego? Mialem jeden dzien 55X8507 i chce kupic 65W855 bo 55 za maly, ale czy jakosc obrazu spadnie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tego co opisałeś modele 4K które mieszczę się w budżecie :
- Philips 65PUS6501
- TCL 65S7906 jest w promocji specjalnej
- Hitachi 65HZ6W69
Mają bardzo dobre upscalowanie.

dishar

New member
TV kupuję dosłownie na dniach ale pojawiła się oferta w sklepie za 1300euro
Model samsung 65' UE65JU6000 4K i teraz pytanie czy ten 4K ma sens? Włączyli mi go w sklepie i jakąś próbkę 4K z youtube to obraz był ''za ostry'' niby wszystko ładnie ale jednak jakoś lepiej mi to n atym Sony wyglądało...Nie wiem może to kwestia tego sampla który widziałem i trzeba skalibrować wszystkie te opcje... Jeśli chodzi tylko o jakość obrazu to jest to lepszy wybór od Sony? Ktoś może jeszcze się wypowiedzieć w tej kwestii?

koper711

Member
Witam, kupiłem właśnie model KDL65 W857c i na dekoderze nc+ po włączeniu pojawia się napis 720p a nie 1080p - dlaczego? Czy nc+ nadaje sygnał 720 a nie 1080? Bo po podłączeniu odtwarzacza blue ray pojawia się 1080.

Do góry