Sony 55XD9305 - Pomoc w zakupie

WuMike

New member
Bez reklam
Żyjemy w kraju, w którym ludzie zarabiają mało i w dodatku drożej muszą płacić za sprzęt. Podobna sytuacja jest z Panasonic iem. W UK model 58dx750 kosztuje nieco ponad 5k zł, a u nas sprzedawcy śpiewają ponad 6k zł. Chore to jest i smutne...

Cena w koronach szwedzkich. Na polskie jakies 6600zl gwarancja 2 lata, ale nie wiem czy jet europejska czy nie.
Jak Tobie wyszło w SEKach 6600zł to ja nie wiem i który kantor tak daje. 1sek=0.49zł
14990x0.49=7345zł a nie 6600zł
020dc31cee8d0a5940d627d6cdcd15a9.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie sprzedawcy śpiewają sobie, sprzedawcy nie mają nic do powiedzenia. Ceny Panasonica w Polsce ustala ...Panasonic.

rafcio76r

New member
Bez reklam
Za cenę odpowiedzialny jest przede wszystkim producent. Logicznym jest bowiem, że żaden sprzedawca nie będzie dokładał do interesu. Natomiast różnice cenowe tego samego modelu u różnych sprzedawców wynikają z podejścia sprzedawców. Jedni sprzedawcy dają ceny bardziej przystępne, dzięki czemu mogą liczyć na większą ilość świadomych klientów, a niektórzy sprzedawcy wykazują się wyjątkową pazernością, zwłaszcza w tradycyjnych sklepach, licząc na wyciągnięcie większej kasy od nieświadomych klientów, zwłaszcza od osób starszych, które nie mają rozeznania w zakresie realnej wartości rynkowej poszczególnych modeli TV.

Co do Panasa, to ktoś już napisał, że w UK cena za 58DX750 nieznacznie przekracza 5000 zł i wg mnie jest to cena bardzo dobra i jak najbardziej adekwatna do rzeczywistej wartość tego modelu - biorąc pod uwagę oszczędności poczynione przez producenta w tym modelu tj. m.in.:
- tylko 2 złącza HDMI 2.0a,
- brak głowicy satelitarnej w TV za ponad 6k to kpina,
- brak licencji na DTS,
- słabiuteńki player do multimediów powodujący - dla osób zainteresowanych odtwarzaniem multimediów pod USB - koniecznością wyłożenia dodatkowej kasy na sensowny odtwarzacz zewnętrzny z obsługą HDR 4k włącznie.

Myślę, że 58DX750 to - z punktu widzenia jakości obrazu - bardzo dobry TV, ale cena ponad 6k, jest mocno przesadzona, a w sieciach Media Markt czy Saturn, to już żenada - cena 6998 zł!!! Już widzę te tłumy kupujących. Czy oni mają ludzi za idiotów????

swiatek94

New member
Jak Tobie wyszło w SEKach 6600zł to ja nie wiem i który kantor tak daje. 1sek=0.49zł
14990x0.49=7345zł a nie 6600zł
020dc31cee8d0a5940d627d6cdcd15a9.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

A nie pomylilo ci sie z korona norweska? Bo wszedlem w 3 strony z przelicznikiem walut, widzialem tablice w kantorze i nawet twoje zdjecie i dalej widze tam 0,449 a nie 0,49.

Jestem tego samego zdania co wy Panowie, w media czy saturnach daja takie zaporowe ceny bo duzo ludzi ma tam latwa mozliwosc wziecia rat(tak przynajmniej mi sie wydaje)

Czy mam na cos uwazac przy tym modelu? Dzisiaj zostal zakupiony i moze warto cos sprawdzic zanim zostanie wyslany do mnie? Ilosc przepracowanych godzin albo martwe pixele czy jakies inne wady? Bo na szczescie w Szwecji wymieniaja takie rzeczy od reki.

Do góry