SONY 55XD9305, czy nadaje się do gier?

rafcio76r

New member
Bez reklam
Wysłałem im maila ze zdjeciem ale na razie bez odzewu...

Maila wysłałeś, a więc jutro uderzaj do sklepu z żądaniem wymiany TV lub zwrotu kasy. Jeśli nie będą chcieli, to złóż takie żądanie na piśmie wskazując świadome wprowadzenie w błąd przez pracownika sklepu. Wzory takiego pisma znajdziesz w necie. Clouding jest nieodłączną wadą technologii LED, a twierdzenie tego pacana, że ten model jest całkowicie wolny od tego problemu - bez fizycznego sprawdzenia danego egzemplarza - jest szczytem niekompetencji lub kłamstwa. Nie cackaj się z gościem, który Cię zwyczajnie oszukał twierdząc, że w tym modelu nie ma cloudingu. Dla mnie ignorancja tego tego "pseudo sprzedawczyka" jest poniżej krytyki.

odoja

New member
Dokładnie, jeśli faktycznie uważasz, że ten clouding jest bardzo irytujący i mega psujący walory estetyczne podczas grania/oglądania i jest go za dużo, to faktycznie jest wadliwy TV, plus gościu z sony center ,który wcisnął kit, że nie ma tego w ledach...Oddaj , niech zwracają kasę i kup przez neta jak ja, chyba, że wymienią to posprawdzaj go dogłębnie.

Odnośnie mojego 55dx9305 po wczorajszym mejlu do działu reklamacji w matrixmedia dziś, na szczęście miła Pani zatelefonowała i przekazała, że w poniedziałek będzie kurier po TV, i jak tylko go odbiorą, wysyłają nowy. Bez gadania. Problem z głowy. Jak przyjdzie znowu kaszana, kolejna wysyłka, aż do skutku. :)

rl0infeck

New member
Mi dzisiaj pan z Sony center powiedział ze każdy led ma clouding , w jednym to widać bardziej w drugim mniej . I jak będzie to u mnie widać i mi przeszkadzać to wymienia na nowy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mi dzisiaj pan z Sony center powiedział ze każdy led ma clouding , w jednym to widać bardziej w drugim mniej . I jak będzie to u mnie widać i mi przeszkadzać to wymienia na nowy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Trochę w tym prawdy jest... może nawet troszkę więcej niż trochę tylko zapomnieli dodać że chodzi o modele z podświetleniem edge led bo z pełnym podświetleniem nie ma prawa być tej anomalii.. za to znowu przy malej ilości stref jest efekt halo - w niektórych modelach..chociaż i tak jest to bardziej znośne od tego jak jest nie równe podświetlenie..

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale złe ustawienia, np tryb dynamiczny po który niektórzy sięgają - pokazuje zupełnie co innego niż tryb filmowy. Duże różnice są nie tylko w Sony.

Do góry