Po oddaniu do naprawy, gdy wrócił wieczorem zauważyłem że w górnym rogu jest niedopasowana ramka i z wewnątrz wydobywa się światło (był czyszczony bo miałem 9 przecinków na ekranie, już wiem jak weszły jak to takie szczelne). Powoli mam dość już tego telewizora był tydzień w naprawie i chyba zaraz tam wróci. Oczywiście nie jest jakaś duża szczelina ale gdy jest ciemno w pokoju a TV jest włączony to każdy kto wchodzi to dodatkowe oświetlenie telewizora zauważa.
Witam uprzejmie,
Z Twojego wpisu wynika , że ramka przed oddaniem telewizora do czyszczenia z "przecinków" była
spasowana prawidłowo i światło się nie wydobywało na zewnątrz. Czyli należy rozumieć , że ten "feler" powstał w serwisie , gdy usuwano "niesforne przecinki" z matrycy . Dalej piszesz , że już wiesz jak weszły przecinki , jak to takie szczelne . Czy mógłbyś w miarę możliwości doprecyzować swoją wypowiedź ,
gdyż nie do końca jest ona dla mnie jasna .

Matryca ma na zewnątrz "szybkę" , tak sobie kojarzę . We wcześniejszych swoich wpisach nic nie pisałeś o źle spasowanej ramce , czy o jakiś wyciekach
światła na zewnątrz .
BTW , wydaje się , że trzeba zaistniały "feler" zgłosić do serwisu .
Pozdrawiam,

accu
:kom: