marekjw2523
New member
to że jest dostępny nie znaczy że masz ja w mojej plazmie też mam opcję 3D co nie znaczy że tv w magiczny sposób zacznie mi obsługiwać ten gadżet
I do mnie trafil Sony 55W75c i mam na początek pytania. Posiadam neta z play Lte zasięg full bo nadajnik z okna widze. Jak wyglądaa u was jakosc materialu hd na youtube bo u mnie wyglada jak sd ? Jak to mozliwe ze tv odtwarza materialy uhd z youtube? Oraz kolejne pytanie jak ustawic recznie dany kanal na satelicie ?.
Drugi temat, jak tam odtwarzanie z USB? U mnie sporo DVD przez konsolę leci (moja kolekcja) ale i na USB się zdarzają. H6400 nie przetestowałem, ale słyszałem o jakiś blokadach i problemach z odtwarzaniem filmów wysokiej jakości. Czy na SONY też spodziewać się problemów z odtwarzaniem jakiś materiałów z USB?
No i w końcu obsługa konsoli... jakieś problemy? Odczuwalny LAG? Budżet do 3500 zł i do 50 cali, UCP + konsola /DVD + USB.
Widzę, że masz ten model wyższy, z 3D... czy coś w tym 3D się zmieniło od zeszłego roku? Czy ta technologia w ogóle jest dalej rozwijana czy wszyscy sobie odpuścili, bo patrząc na ofertę Samsunga, widzę że już nie przykłada się do 3D takiej wagi. Szczerze i tak nie lubię tego, ale bardziej o dzieciach myślę, że może to dla nich być dodatkowa frajda.
Muszę przyznać, że w plazmie Samsunga (walnęła matryca, zmieniłem ją właśnie na Sony) miałem 3D. I oprócz pierwszych 2-3 tygodni zabawy z nową wtedy zabawką, wcale 3D nie oglądałem.
Wydaje mi się, że jest jak piszesz - zachwyty się skończyły, firmy nie bawią się w tą technologię. Ja też jej wcale nie potrzebuję, tym bardziej, że musiałbym specjalnie dokupić okulary.
Przyznaję, że gdy kupowałem mój TV, nie zrobiłem zbyt dobrze rozeznania i wybrałbym 755 zamiast 809, bo w końcu to prawie (albo i dokładnie?) to samo, tylko bez 3D - dla mnie kompletnie niepotrzebnego. Parę stówek zostałoby w kieszeni...
Czy ten tv nadaje sie do ps4 czy moze cos lepszego wybrac? Chce kupic wersje 55.
Dzieki