sony 40w5500 vs sharp 40le600

grick

New member
witam,
jak w temacie. Zastanawiam się nad kupnem któregos z tych telewizorów i dlatego wychodze z pytaniem do bardziej kompetentny osób, w który tv lepiej zainwestować. Służyć ma do ogladania telewizji cyfrowej (cyfra+) i filmów, od świeta również zwykłych analogowych kanałów.
Ewentualnie jakas alternatywe w podobnej cenie?

urodzony8lipca

New member
ale która? też byłem zwolennikiem plazm ale na moje panas wypuścił teraz elektrownie a nie tv, kolego grick wykup dostęp do strefy testów a obraz się Tobie rozjaśni;) albo zaciemni jak mi:confused:

digitalus

Banned
witam
to bajka ze plazma pobiera duzo pradu .tu dowod.
http://www.youtube.com/watch?v=WrU4pKuBWm0&feature=related
warto kupic plazme panasonic z neopdp lub nowy model plazmy lg seria PS lub PQ.to telewizor 50 calowy LG, 42 calowa plazma lg PQ LUB PS pobiera mniej pradu niz lcd
http://www.youtube.com/watch?v=Jl7XbJY1A30
gdzie ten duzy pobor pradu?
przeciez 200 wat to nie jest duzo , tyle pradu pobiera tez lcd. jakosc obrazu lepsza jest w telewizorze plazmowym.
plazma wygrywa tez pod wzgledem jakosci obrazu z telewizorem laserowym. tutaj celowo do testu postawiono plazme bez funkcji neoPDP , duzy rozmiar ekranu 60 cali i fullHD . aby zdyskfalifikowac plazme.telewizor laserowy pobiera okolo 100wat. to zaden argument ze telewizor pobiera 100 wat jesli jakosc obrazu jest lepsza w telewizorze plazmowym.kazdy moze sam ocenic ktory telewizor ma lepszy obraz.
http://www.youtube.com/watch?v=mK8vJG9lakQ

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Wybierz plazme panasonic TX-P42G10E
http://www.ceneo.pl/;0152239439-10.htm
jesli telewizor ma byc mniejszy i tanszy to 37 calowa plazma TX-P37X10Y.
http://www.ceneo.pl/;0152332951-10.htm
jesli zdecydujesz sie na 37 calowy telewizor to musisz zwrocic uwage na symbol telewizora. gdybys np kupowal przez internet. tylko TX-P37X10Y jest z tunerem mpeg4 .37x10E z mpeg2.
najlepszy jesli posiadamy slabe zrodlo sygnalu ,np telewizja kablowa.
kanaly sd wygladaja na tym telewizorze bardzo dobrze

Ostatnia edycja:

Archie

New member
Jvc?

Kolego Kowal801, czy plazma Panasonica zjada te dwa LCDki na śniadanie??? cóż chyba nieco przysnąłeś , nie mamy już roku 2006 czy 2007. Widziałem i tę plazmę (warunki domowe) i Sony oraz Sharpa Le 700. Cóż jak dla mnie na dobrej jakości sygnale SD (N-ka i DVD) nie mówiąc o HD to oba te Lcdki zjadają tę plazmę i to też na obiad! Obraz z Blue Ray jest podkreślam istotnie wyraźnie lepszy na tych LCD niż na tej plazmie (jak dla mnie). Jestem na etapie wymiany TV, oglądam, testuję odwiedzam znajomych i już odrzuciłem koncepcję plazmy. Moim zdaniem kolega, który prosi o radę powinien jeszcze rozważyć JVC Dv1 42 cale lub JVC 42 WX 70. Jeżeli chodzi o kolory WX70 bije każdą plazmę (no może z wyjątkiem KURO, najdroższych modeli Panasa czy Samsunga, ale tylko MOŻE!!). Coś pięknego, widziałem testowałem nieco na sygnale DVD w salonie rtv i od tej pory męczę Kikiego:). Plazmy się chowają.

digitalus

Banned
juz kiedys napisalem ze sa trzy grupy klientow.
1.zdecydowana tylko na lcd
2.zdecydowana tylko na plazme
3. nie jest zdecydowana jaki telewizor kupic, podejmuje decyzje w sklepie.
to nie jest dobry wybor bo w sklepie sa zupelnie inne warunki niz w domu.(inne oswietlenie) lampy halogenowe. wtedy jakosc obrazu jest gorsza w telewizorze plazmowym. druga sprawa to czasami do niektorych telewizorow celowo jest podlaczany gorszy lub bardzo dobry sygnal. zrodlo tej informacji z programu na kanale tvn cnbc biznes.
a jvc nie zawsze jest dobry
to przyklad.
Napisała marmarki
Witam serdecznie,

Właśnie kupiłam swój pierwszy telewizor LCD (JVC LT-32A90BU) 32 cale. Podłączyłam go do kablówki UPC (docelowo ma działać pod Aster City). Martwi mnie niestety jedna rzecz - większość programów wygląda jak animowane - obraz jest nieostry, nie widać konturów itp. W sklepie wszystko wyglądało ok, ale teraz jestem mocno zawiedziona tym, co oglądam. Czy to jest normalne przy telewizorach LCD czy może ten model JVC jest taki średni? Jeśli to wina telewizora, powiedzcie, co polecacie. Niestety zupełnie się na tym nie znam...

Bardzo proszę o odpowiedź!

Pozdrawiam
Marta
-----
gdybym to ja doradzal to na pewno napisalbym ze do telewizji kablowej tylko plazma. chyba ze telewizja kablowa naprawde ma bardzo dobry sygnal.

Ostatnia edycja:

urodzony8lipca

New member
digitalus napisał:
a jvc nie zawsze jest dobry
to przyklad.
Napisał marmarki
Witam serdecznie,

Właśnie kupiłam swój pierwszy telewizor LCD (JVC LT-32A90BU) 32 cale.
Kolego ale że ktoś narzeka na taki budżetowy model to ja się nie dziwię, jak zacytujesz taką opinię o DV1 lub W5500 to chylę czoła. A kolega pyta się czy lepszy Sharp czy Sony a g10 do SD na moje jest średni.

digitalus

Banned
JVC LT-32A90BU to tylko jeden wielu przykladow. uwazam ze zaden lcd nie sprawdza sie jesli mamy slabe zrodlo sygnalu. np kiepska telewizja kablowa.
nawet jesli JVC kosztowal 2100 zl to w tej samej cenie w internetowych sklepach mozna kupic plazme TX-P37X10Y lub LG 42PQ3000 lub 6000. na pewno nie bedzie takiego problemu jak z JVC.

Ostatnia edycja:
Do góry