SONY 40W4000 czy Panasonic PY 80?

pesymik

New member
Po przeczytaniu wielu postów nadal nic nie wiem :(
Ale mam 2 typy. Z którego będę bardziej zadowolony

SONY 40W4000 czy Panasonic PY 80?

Sygnał: polsat cyfrowy przez euro czasami DVD
pokój 5x6 z lewej strony okno. głównie wieczorne seanse

Nieaktualne.Chyba się będę rozwodził wiec szkoda ładować pieniędzy co potem zrobię? potne piłą łańcuchowa. Z drugiej strony widziałem taką reklamę że przy rżnięciu TV małżeństwo się pogodziło
tzn. zanim go przedzielili na pół ;)

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

pesymik

New member
Pogodziłem się :D i SONY potaniał.

Pokój 6x5 metrów z jednym oknem z zachodu a z tyłu otwarta kuchnia
Sygnał SD z cyfrowego Polsatu przez euro lub DVD
oglądane po południu i wieczorem
Do powieszenia na ścianie

Typy Panasonic 42PV80 lub 42PY80 lub Sony 40W4000?

P.S. Czy zapytanie porównujące LCD i plazmę są ignorowane bo tak sie nie robi?:twisted:

Foxxx24

New member
Moim zdaniem najlepszym wyborem w Twoim przypadku będzie Panasonic 42PY80 jeżeli zależy Ci na bardziej naturalnym obrazie oraz braku problemów z kątami bocznymi,a dodatkowo oglądasz głównie popołudniu i wieczorem.

Jeszcze doradzałbym Ci pomyślec o odtwarzaczu Blue-Ray nie tylko dla samego Blue Ray,ale pieknie odtwarza zwykłe dvd.

W sklepach na ogół nie chcą porównywac porównywac plazm i lcd,ale moim zdaniem dlatego,że mają raczej mały zasób wiedzy z tego co zauważyłem:)

Pozdrawiam

pesymik

New member
Mi nawet nie chodziło o sklepy.
Tutaj na forum takie zapytania też raczej są ignorowane

Tylko czy warto kupować PY skoro prawdziwe FullHD jest tylko z BlueRay a przecież na PV obraz też będzie ładny(nawet z BlueRay) a może się mylę?
No chyba że będzie mniej zielonych duchów?

Foxxx24

New member
Gdyby chodziło o samo FULL-HD to może i nie byłoby do końca warto,ale kontrast statyczny jest dwa razy wyższy,a skoro Blue Ray już coraz bardziej tanieje to sądzę,że warto troszke dołożyc i wziąc model FULL-HD.

No chyba,że Ci nie zależy na Blue Ray to spokojnie możesz brac PV80 bo owszem obraz FULL-HD jest bardzo ładny.

Zielone duchy są obecne również w wyższych modelach,ale w mniejszym stopniu.

Do góry