Witam wszystkich forumowiczów mam problem. Zastanawiam sie nad kupieniem tv , nie ma dla mnie znaczenia czy LCD czy LED i tak będzie stał na stoliku. Ważne aby dobrze radził sobie z sportem (piłka nożna siatkówka) i do oglądania filmów. Zalezy mi na jakości obrazu . mój budżet to ok 2,5 tys. Mam na oku 2 tv sony 40ex500 lub Panasonic TXL37e30e i teraz pytanie pomijając fakt odległości który z tych tv ma lepsze parametry do sportu i filmów.
Rodzicom kupiłem tego sony 40ex500 5 miesiecy temu w euro za 2200zł i wygląda nieźle. Ale po tescie kikiego odniosłem wrażenie ze ten panas jest lepszy? i teraz zgłupiałem?? Pomóżcie bo w nastepnym tygodniu decyzja.
Odległość od ekranu: 3-3,5m
Jak słońce świeci w pokoju: okno na przeciw tv najlepiej matowa matryca
, Jak duży jest pokój: około 4,35 m x 4,70
Preferowana technologia: LCD ,LED
Jaki masz obecnie telewizor:
Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, dokumentalne, filmy
Oglądasz w dzień czy wieczorem: zazwyczaj wieczór i rzadziej po południu
Preferowana wielkość telewizora: 37-40"
Preferowana marka: sony zawsze był ale może być co innego panasonic bo 5 lat gwarancjii
Jakie urządzenia będą podłączone: dekoder Cyfery+,
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% TV, 20% filmy przez USB ( ewentualnie jak podłącze, to filmy z PC )
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych:łóżko na wprost
Telewizor ma mieć WiFi: nie musi
Ma czytać przez USB filmy: tak z napisami ( z polską czcionką )
Jaki masz sygnał: cyfrowy (Cyfra+)
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDD USB, PC przez HDMI, dekoder Cyfry+HDMI
Ile masz kanałów HD:12
Ma stać czy wisieć: stać
Rodzicom kupiłem tego sony 40ex500 5 miesiecy temu w euro za 2200zł i wygląda nieźle. Ale po tescie kikiego odniosłem wrażenie ze ten panas jest lepszy? i teraz zgłupiałem?? Pomóżcie bo w nastepnym tygodniu decyzja.
Odległość od ekranu: 3-3,5m
Jak słońce świeci w pokoju: okno na przeciw tv najlepiej matowa matryca
, Jak duży jest pokój: około 4,35 m x 4,70
Preferowana technologia: LCD ,LED
Jaki masz obecnie telewizor:
Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, dokumentalne, filmy
Oglądasz w dzień czy wieczorem: zazwyczaj wieczór i rzadziej po południu
Preferowana wielkość telewizora: 37-40"
Preferowana marka: sony zawsze był ale może być co innego panasonic bo 5 lat gwarancjii
Jakie urządzenia będą podłączone: dekoder Cyfery+,
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% TV, 20% filmy przez USB ( ewentualnie jak podłącze, to filmy z PC )
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych:łóżko na wprost
Telewizor ma mieć WiFi: nie musi
Ma czytać przez USB filmy: tak z napisami ( z polską czcionką )
Jaki masz sygnał: cyfrowy (Cyfra+)
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDD USB, PC przez HDMI, dekoder Cyfry+HDMI
Ile masz kanałów HD:12
Ma stać czy wisieć: stać