Witam. W glowie mam metlik. Juz bylem zdecydowany na Sony, kiedy to po kilku wyprawach do roznych sklepow zauwazylem, ze sprzedawcy wszystkim zainteresowanym tym modelem Sony, od razu "wybijali ten pomysl z glowy" zachecajac do zakupu tanszego i bardziej funkcjonalnego Samsunga. Wybralem sie wiec dzis do innego sklepu i na pytanie o w5500, uprzejmy Pan od razu zapytal sie mnie dlaczego Sony? Zapytalem zartobliwie czy nie ma czasem zamiaru mi polecic Samsunga, i okazalo sie, ze wlasnie taki zamiar mial. Dlaczego Sony? Odpowiedzialem mu, ze ze wzgl na polmatowy ekran. Pokazal mi wiec odbicie swiatla w Samsungu, i bylo naprawde z tym dobrze. Wiecej argumentow "za" Sony nie potrafilem mu wymienic. Na pewno na korzysc Samsunga wplywa wszechstronnosc wejscia USB i cena (choc o dziwo w tamtym sklepie ow Samsung byl drozszy niewiele od Sony!!!!). Ponadto uslyszalem po raz ktorys opinie, ze Sony od lat zawyza swoje ceny, oferujac o wiele mniej w zamian, niz inne marki. Coz, musze przyznac, ze zgadzam sie z tym. Sprzedawca potwierdzil tez, ze majac przed soba oba modele wolal kolory Samsunga. Na koncu stwierdzil, ze wybor jest oczywiscie po mojej stronie i pewnie bede zadowolony bez wzgl na to, co kupie.
Nurtuje mnie pytanie: jaki interes mieliby sprzedawcy, aby polecac swoim klientom tanszego Samsunga? Przeciez to nielogiczne?
Mam teraz zabitego cwieka i naprawde namieszane rowno w glowie. Co robic?
Prosze o pomoc.
pozdrawiam
Oto moje warunki:
wielkość pokoju ? 3x5
preferowana marka? Sony, Samsung
preferowana wielkość ekranu ? 37"
jaki sygnał ? SD, TNK, w przyszlosci "n" i PS3
jaka odległość od ekranu ? ok 2,5m
jakie urządzenia do podłączenia? DVD,w przyszłości PS3, telwizja "n"
jaka klasa cenowa? do 3500
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? raczej wieczorem
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? dobre
ile osób zasiada przed telewizorem? 1-3
Jaki masz ulubiony program? filmy, sport, filmy przyrodnicze
jaki masz telewizor? Hitachi 14" CRT
Ma stać czy wisieć? raczej wisieć
Co Cię wkurza w telewizorach ?
Czego oczekujesz od telewizora ? dobrego obrazu (rowniez jak najlepszego obrazu SD) i niezawodnosci oczywiscie.
Full Hd czy HD ready ? full HD
Czy masz swoich faworytów? Sony 37w5500 i Samsung 37B650
Nurtuje mnie pytanie: jaki interes mieliby sprzedawcy, aby polecac swoim klientom tanszego Samsunga? Przeciez to nielogiczne?
Mam teraz zabitego cwieka i naprawde namieszane rowno w glowie. Co robic?
Prosze o pomoc.
pozdrawiam
Oto moje warunki:
wielkość pokoju ? 3x5
preferowana marka? Sony, Samsung
preferowana wielkość ekranu ? 37"
jaki sygnał ? SD, TNK, w przyszlosci "n" i PS3
jaka odległość od ekranu ? ok 2,5m
jakie urządzenia do podłączenia? DVD,w przyszłości PS3, telwizja "n"
jaka klasa cenowa? do 3500
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? raczej wieczorem
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? dobre
ile osób zasiada przed telewizorem? 1-3
Jaki masz ulubiony program? filmy, sport, filmy przyrodnicze
jaki masz telewizor? Hitachi 14" CRT
Ma stać czy wisieć? raczej wisieć
Co Cię wkurza w telewizorach ?
Czego oczekujesz od telewizora ? dobrego obrazu (rowniez jak najlepszego obrazu SD) i niezawodnosci oczywiscie.
Full Hd czy HD ready ? full HD
Czy masz swoich faworytów? Sony 37w5500 i Samsung 37B650