witam,
Mam pytanie, jak to jest z proporcjami obrazu w 32W5710? czy to jest zalezne czy mam polaczenie przez SCART czy np przez hdmi ? mam taki problem ze jaki tryb wyswietlania obrazu bym nie wlaczyl to mi obcina boki obrazu. W opcji 'pole wyswietlania' mam tylko 3 opcje (normalny, -1, -2), patrze w instrukcje i nie mam opcji +1, wszystkie piksele i automat (domyslam sie ze jakbym mial przez hdmi to bym to mial tak? czy da sie zlikwidowac te obciecia obrazu po bokach (najbardziej wkurzajace na tvn24) na sygnale z UPC mediabox standard? prosze o odpowiedz
Jako świeży użytkownik 32w5500 mam kilka pytań odnośnie obrazu:
1) czy mi się wydaje czy opcja nasycenie kolorów daje takie same efekty jak podobna opcja regulacji koloru w ustawieniach zaawansowanych oraz opcja kolory neutralne ciepłe1 ciepłe2?
2) jak jest powiązana opcja autoformatowania z opcjami Wide, Smart, Zoom -chyba nie do końca rozumiem jej działanie
3) co może być przyczyną tego, że na niektórych scenach jak postać się ruszy to leci za nią coś jakby rój kwadracików-co zrobić aby tak nie było?
4) jak jest powiązana opcja oszczędzanie światła/energii (nie pamiętam nazwy) z czujnikiem oświetlenia - czy ona wogóle jest potrzebna?
5) chciałbym sobie ustawić obraz możliwie dobrze i przydałoby mi się kilka porad odnośnie tego jak to zrobić bo ruszanie przypadkowymi suwakami tam i spowrotem jakoś nie wydaje mi się "sprawnym" sposobem na dojście do dobrego obrazu - czy są jakieś zasady albo kolejne kroki w których należy to robić?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
to bardzo proste. Przy zakupie sprawdzasz i wybierasz telewizor który ma mały clouding i banding.
Widocznie nie dokonałeś należytej staranności przy wyborze i trafił Ci się najgorszy
Przepraszam jeżeli było już takie pytanie. Który będzie lepszy do KDL40W5500U czy 42XV635, jeżeli można je w ogóle porównać. Z góry dzięki.
Ideałem byłyby wyjścia głośnikowe do głośników zewnętrznych. Pamiętacie gniazda typu DIN w "Unimorach Siesta"? Dawne dzieje... Będę chyba kombinował z jakimś zestawem komputerowym 2.0 (kino 5.1 będzie na specjalne okazje - mam najtańsze LG i moje wymagania spełnia świetnie).
Co rozumiesz przez przeskakiwanie? Coś w tym stylu? Screen Tearing
No własnie to raczej nie screen tearing tylko coś w takim stylu jak na PC kiedy gra ma za duże wymagania... Obraz tak delikatnie się przycina a nie płynnie przesuwa...
Na mniejszym (20 cali) telewizoro-monitorze SAMSUNGA nie miałem takiego efektu.
Czy tylko w tym formacie będą czytane filmy? Co jeszcze można odtworzyć za pomocą portu USB?Świetna rzecz w tej serii to port USB, zwłaszcza dla niemających Blue Raya ani dekodera HD, a chcących choć liznąć HD - filmiki HD w formacie M2TS są do ściągnięcia tu i ówdzie...
Przyłączam się do głosu. Jakie tam sa zmiany????????????:blagam:Czy ktoś już zapodał nowy soft 1.700EA bo się pojawił na stronie Sony?
Telewizory i projektory *|* KDL-40W5720*|*Portal wsparcia klientów firmy Sony Europe
Ktoś wie co on zmienia?
Ach jakby było pięknie gdyby przyspeszyli działanie menu i przeglądanie zdjęć