jery-- napisał:Nie ma tego przycisku. Ale czemu nie ma tych opcji w menu, przecież w instrukcji są opisane.
I czemu nie możemy ustawić trybu PC dla wejścia HDMI (z D-SUBem nie próbowaliśmy) żeby obraz z lapka był prawidłowo wyświetlany?
Pozdrawiam
PS. TV był kupiony w dobrej cenie: 3000,- i raty 0% x10
Marqe napisał:Witam
Jak wcześniej pisałem niedawno kupiłem 40w5500 u którego zauważyłem cluding. Towar zakupiłem w rtveuroagd. Jak kupowałem pytałem sie czy mam jakis czas na przetestowanie i czy jest możliwość zwrotu. Sprzedawca poinformował mnie że tylko można wymienić na inny egzemplarz. Po wykryciu źle podświetlonej matrycy pojechałem wymienić na inny egzemplarz, co się okazało na miejscu że mi nie wymienia i że pracownik sklepu źle mnie poinformował. No to nie polecam skór..eli z LUBINA na ZANA. A nie wymienili mi. Powiedzieli żebym go sobie reklamował ale i tak pewnie nic nie wskóram.
jery-- napisał:Mam problem. Szwagier kupił wczoraj 40W5720. Pomogłem mu podłączyć i ustawić Sonego ale jednej rzeczy nie możemy rozgryźć. W ustawieniach-> obraz-> tryb obrazu, można wybrać tylko trzy tryby: żywy, standardowy i własny. Nie pojawia się wybór innych możliwych trybów np. : kinowy, gra, grafika. TV podłączony jest kablem HDMI z dekoderem cyfrowej kablówki, włączony tryb DOM, wyłączony czujnik światła.
Przy podłączeniu laptopa poprzez HDMI do wejścia 1 i wybraniu rozdzielczości 1920/1080 w lapku obraz na TV nie wypełnia całego ekranu (czarne pasy dookoła po około 5 cm.). W tv ustawiony format "wide" i "wszystkie piksele".
Nie ma opcji wyboru gra i grafika.
Co ustawiliśmy nie tak że nie ma wszystkich trybów obrazu wyszczególnionych w instrukcji?
Pilot jest z niebieskim podświetleniem, ale obok "THEATRE" nie ma przycisku "SCENE" ?!JedrzeJ1337 napisał:od wczoraj jestem posiadaczem tego samego telewizora, i opcje o których mówisz są dostępne pod przyciskiem SCENE obok pomarańczowego THEATRE...
w tym modelu jest pilot z serii Z z podświetlaniem na niebiesko, masz podświetlanie ?
Faktycznie, z cyfrowej kablówki UPC np. TVP1 czy 2 nie zachwyca, ale już Canal+, czy Canal+ sport 2 w SD jakość bardzo bobra.a co do telewizora, sygnał ze zwykłej kablówki znośny ale na ojca 42 calowej plazmie Panasonica na dodatek prawie 2 letniej jest lepszy obraz...
JedrzeJ1337 napisał:- Jest duża różnica między .MKV a BlueRay? czy puszczając ten sam film BDRip a BD jest odczuwalna duża różnica ?
- Gdzie się ustawia 100Hz w tym TV ? tylko FlowMotion czy jest gdzies ukryte? czy trzeba na kompie dać 100Hz?
JedrzeJ1337 napisał:wlasnie obejzalem Transformers 2 w ripie, po przełaczeniu na maksa motionflow, obraz tak jak by klatkował, albo miał za malo fps, to normalne ?
kompa mam dobrego i na innych trybach się to nie dzieje ?
mam chyba za dobre oczy, zawsze muszę zobaczyć spadek FPS albo róźnice w Hz, czego inni nie widzą
marekpo21 napisał:Witam prosił bym o podpowiedż chodzi o włączenie telegazety . Telewizor mam podpięty pod cyfrowy polsat kablem hdmi ,po naciśnięciu funkcji telegazety na pilocie ,pojawia się napis telegazeta niedostępna . W poprzednim telewizorze nie miałem takich problemów a też odbierałem z cyfrowego polsatu . Proszę o radę
Marge wal do serwisu SonyMarqe napisał:Witam
Jak wcześniej pisałem niedawno kupiłem 40w5500 u którego zauważyłem cluding. Towar zakupiłem w rtveuroagd. Jak kupowałem pytałem sie czy mam jakis czas na przetestowanie i czy jest możliwość zwrotu. Sprzedawca poinformował mnie że tylko można wymienić na inny egzemplarz. Po wykryciu źle podświetlonej matrycy pojechałem wymienić na inny egzemplarz, co się okazało na miejscu że mi nie wymienia i że pracownik sklepu źle mnie poinformował. No to nie polecam skór..eli z LUBINA na ZANA. A nie wymienili mi. Powiedzieli żebym go sobie reklamował ale i tak pewnie nic nie wskóram.