Sonos...?

edyp2003

New member
Witam,

Kilka lat temu za pomoca forum stalem sie posiadaczem zestawu Cambridge Audio 740A + Monitor Audio RX8. Zestaw bardzo przypadl mi do gustu.
Jednak przez ostatnie lata moja praca zmusza mnie do czestych przeprowadzek. Ze wzgledu na gabaryty powyzszego zestawu postanowilem go sprzedac.
Od kilku miesiecy rozgladam sie ta czyms malym z funkcja odsluchu muzyki z serwisow streamingowych (glownie Spotify i TIDAL).
Trafilem na zestaw SONOS 5.1. Zestaw gra znosnie jak na tego typu sprzet, wyglada ladnie no i ma mozliwosc streamownia plikow bezposrednio z serwisow muzycznych. Dodatkowo glosniki efektowe moge sluzyc jako pojedyncze glosniki w innych pokojach. Wtedy mamy 2.1 i 1,1.
Moja pytanie do osob ktore sluchaly Sonos'a. Czy w kwocie 7tys. Znajde cos grajacego znacznie lepiej o podobnych gabarytach i takiej samej funkcjonalnosci?

PS pisze w dziale stereo poniewaz slucham i bede sluchal muzyki tylko w 2.0, 2.1 Ewentualnie zakupiony zestaw Sonos bedzie glownie sluzyl mi w konfiguracji 2.1 i 1 , 1. Tylko w 10% czasu jako 5.1

Dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Chcesz wieszać na ścianie? Czy stawiać na szafkach? z takich małych plastików zwróć uwagę na ofertę BOSE lub może coś z oferty Harman-a BDS.

SDman

Banned
Witam,
Sonos chyba nie ma obsługi bluetooth, a to w dzisiejszych czasach i tego typu uniwersalnych urządzeniach stawia go w bladym świetle.
Uniwersalne i piękne rozwiązanie to Nove 65SE + YBA-11+Elac BS 142.
Zapomniałem o najważniejszym zje Sonosa na śniadanie w prawdziwym stereo hi-fi.

Pozdr.

Do góry