ja mam e5, wiec nie ma trybow do wyboru, manualnie ustawiam bas i treble, auto volume przy muzyce mam zazwyczaj wylaczone, chyba ze leci mocno basowy kawalek, albo np jakis koncert z live perkusja, no to musze wlaczyc auto volume, dzieki czemu bas nie jest tak mocno dystynktywny, bo sa kawalki ze mimo ustawienia pod biurkiem i skarpety w bass refleksie nadal dudni i szkoda mi sasiadow w bloku, ale w wiekszosci muzyki slucham na stereo z wylaczonym auto volume i manualnie ustawionymi wys/niskimi tonami, auto volume uzywam glownie przy ogladaniu tv i czasem filmy w BR, ale to juz indywidualnie od potrzeb,
zastanawia mnie jeszcze fakt ze dudnienie np slychac gdy jestem w przedpokoju albo na drugim koncu salonu, im blizej glosnikow tym dudnienie jest mniejsze, czyli wychodziloby na to ze akustyka salonu do d...?
jeszcze mam pytanie do ciebie, w e6 masz cos takiego jak automatyczne dostosywanie sie glosnosci satelit w zaleznosci od odleglosci od bazy, tak?
dziala to? tzn w e5 fimy trzeba ogladac dosc glosno zeby poczuc dzwiek przestrzenny, ogladajac cicho, tylu poporstu nie slychac, czy sprawdza sie u ciebie? to chyba sie nazywa kalibracja przestrzenna
zastanawia mnie jeszcze fakt ze dudnienie np slychac gdy jestem w przedpokoju albo na drugim koncu salonu, im blizej glosnikow tym dudnienie jest mniejsze, czyli wychodziloby na to ze akustyka salonu do d...?
jeszcze mam pytanie do ciebie, w e6 masz cos takiego jak automatyczne dostosywanie sie glosnosci satelit w zaleznosci od odleglosci od bazy, tak?
dziala to? tzn w e5 fimy trzeba ogladac dosc glosno zeby poczuc dzwiek przestrzenny, ogladajac cicho, tylu poporstu nie slychac, czy sprawdza sie u ciebie? to chyba sie nazywa kalibracja przestrzenna