Smużenie w Samsungu ue37es6100- pomocy

RHJG

New member
Bez reklam
CYT;Warto dla bezpieczeństwa też TV podłączyć przez jakąś listwę z filtrem przeciw zakłóceniowym-to jest podstawa i to dobrym.Panno,Pani będziesz tak nam dozować informacje ???Nikt nie jest jasnowidzem!!! Rozumiem,że serwis nie stwierdził usterki?mając ten Tv u siebie?Nipisz mi na priw.jakie masz ustawienia tego TV,po kolei jak masz ochote?Podłącz na próbe dekoder do TV pod HDMI 2.w TV.

RHJG

New member
Bez reklam
A ja powiem tak, mam Vectre HD i wiem, że od nich obraz potrafi być beznadziejny. Mam serię D i raz zauważyłem taki efekt, podczas skoków narciarskich, ale Vectra potrafi puszczać syf, często obraz w HD nie jest lepszy od np SD z satelity.

Zgadza się wiekszość problemów w Tv bierze się z beznadziejnego sygnału(zakłocenia ze żródła)

Lemil

Banned
Witam,
jestem bezsilna wobec problemu smużenia w telewizorze Samsung ue37es6100.
W niektórych modelach tego producenta jest tak, że włączenie trybu film powoduje, że z obrazem dzieje się coś niedobrego. Trzeba ustawić w opcjach na wyłączone i prawdopodobnie sprawa będzie załatwiona. Co ciekawe, reset ustawień obrazu domyślnie aktywuje tryb film.

Lemil

Banned
Oczywiście napisałem źle. Chodzi o to, że są różne ustawienia obrazu. Film, standardowe czy dynamiczny. Film z tych wszystkich jest najlepszy, w Samsungach właśnie w trybie Film można mieć najlepszy obraz. Więc trzeba ustawić Film. I dopiero wtedy wchodzi się głębiej w menu i w którymś podmenu jest to ustawienie film, które trzeba wyłączyć.

Do góry