Chciałem sobie kupić plazmę. Do tematu przymierzam się od jakiegoś czasu - no i czytając pochlebne opinie nt LCD na tym forum, zacząłem się zastanawiać, czy jednak może nie LCD....
No to pochodziłem sobie po sklepach, pozasięgałem opinii, pooglądałem obrazy, wczoraj zajrzałem do Saturna.... Wybór ekranów duży, można wybierać, do wyboru, do koloru.
Na jednym z LCD leciał tenis z Eurosportu - NO I PORAŻKA!!!
Zamiast piłki - czasami kilkucentymetrowa smuga! Nie da się oglądać!!!
Zgwałciłem obsługę
(trochę to trwało i wcale nie było przyjemne...), i kazałem sobie powłączać ten kanał na wszystkich LCD - i efekt był taki, że jeden był lepszy, drugi gorszy, ale smużyły wszystkie. Strach pomyśleć np. o hokeju.....
Z ciekawości - policzyłem sobie w domu, wyszło mi, że czas reakcji LCD na poziomie 5-8ms gwarantuje miłą smugę na ekranie rzędu kilku cm przy np piłce tenisowej lecącej 200 km/h...
Dla mnie - nie akceptowalne!!!!
A plazmy - bez zarzutu...
Wydaje mi się, że opinie niektórych forumowiczów, że smużenie LCD już nie występuje, należy włożyć między bajki
No to pochodziłem sobie po sklepach, pozasięgałem opinii, pooglądałem obrazy, wczoraj zajrzałem do Saturna.... Wybór ekranów duży, można wybierać, do wyboru, do koloru.
Na jednym z LCD leciał tenis z Eurosportu - NO I PORAŻKA!!!
Zamiast piłki - czasami kilkucentymetrowa smuga! Nie da się oglądać!!!
Zgwałciłem obsługę
Z ciekawości - policzyłem sobie w domu, wyszło mi, że czas reakcji LCD na poziomie 5-8ms gwarantuje miłą smugę na ekranie rzędu kilku cm przy np piłce tenisowej lecącej 200 km/h...
Dla mnie - nie akceptowalne!!!!
A plazmy - bez zarzutu...
Wydaje mi się, że opinie niektórych forumowiczów, że smużenie LCD już nie występuje, należy włożyć między bajki