Smart TV ze Skype

KrzepkiRadek

New member
Cześć,
mojej mamie zepsuł się stary telewizor crt, więc trzeba iść z duchem czasu i kupić przysłowiową deskę;) Najważniejsza rzecz, to możliwość dokupienia kamery do Skype, bo moja mama bardzo dużo w ten sposób rozmawia z rodziną. Lepiej jakby było Wi-Fi.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 5x6m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? obojętnie
6.Jak słońce świeci w pokoju ? eee, tv będzie stał bokiem do okna, które jest od wschodu
7.Jaki masz obecnie telewizor ? stary i zepsuty
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? koniecznie możliwość podłączenia kamerki do skype
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowa tv naziemna
10.Jakie urządzenia ? sporadycznie laptop
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? sporo, ok. 10h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? seriale, filmy, zdarza się, choć rzadko
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raz na jakiś czas
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 0%
16.Preferencje co do marki ? raczej nie, chociaż dobrze mi się kojarzy samsung, sony, lg
17.Preferencje co do wielkości ? najlepiej 37, 32 boję się, że będzie za mało, a 40 że za dużo (zajmie niemal całą wnękę w meblościance przeznaczoną na telewizor)
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? równomiernie
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500-2700
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie

Oto co ja znalazłem i nie wiem czy jeszcze jakiś model do listy rozpatrywanych telewizorów można dodać:

1. Sony KDL 40EX650 - znalazłem ofertę za 2599zł, póki co faworyt, bo mam wbudowane wi-fi;
2. Sony KDL 32EX650 - 1999zł, to samo co powyżej, tylko mniejszy rozmiar - straszna szkoda, ze nie mam modelu 37:/
3. Sony KDL 37EX521 - ~2000zł w sklepach internetowych, rozmiar w sam raz, ale tylko wi-fi ready (i pewnie jakieś detale, na których w ogóle się nie znam)

Szukałem też Samsungów, ale znajduję sprzeczne informacje co do Skype - ponoć w tańszych modelach Smart Tv nie da się korzystać ze Skype. LG w ogóle nie wiem czy są dostosowane do Skype.

z góry dzięki za wszelkie sugestie:)

Do góry