Witam nie wiem czy dobry temat jeżeli nie proszę o przeniesienie.
Jak w temacie dlaczego w telewizorach jest SMART TV a nie wsadzają ANDROIDA ???
Pisze moje subiektywne opinie po korzystaniu z SAMSUNGA ES7000S
Przecież już w telewizory wsadzają 2 rdzenie a SMART TV Tego nie wykorzystuje przeglądanie stron jak dla mnie porażka klatkowanie a strony z dużą ilością reklam nierealne aplikacji bardzo mało chociaż ostatnio "Angry Birds" zdziwił mnie z płynnością działania względem przeglądarki internetowej, ogólnie SMART TV działa za wolno gdzie na pokładzie mamy 2 rdzeniowy procesor.
Moim zdaniem jak byśmy mieli do dyspozycji ANDROIDA to wszystko by działało o wiele płynniej, fajniejsze efekty, gotowych masę aplikacji i sensowne gry a nie to co jest w SMART TV.
Wiele osób powie ze SMART TV jest bajerem i bez tego obejdziemy się ale jak już mamy SMART TV to dlaczego nie ANDROID w końcu na uruchomienie SMART TV trzeba sporo czekać.
Dla ciekawych znalazłem coś takiego "Cabletech Smart TV Android Dongle".
- Główny chipset: Cortex-A5 Telechip TCC8925;
- Częstotliwość procesora: 1GHz;
- RAM: DDR III 512MB
- Pamięć: NAND Flash 4GB
- Pamięć zewnętrzna: karta micro SD lub pamięć USB
- System: Android 4.0 (Ice-cream Sandwitch)
Jak w temacie dlaczego w telewizorach jest SMART TV a nie wsadzają ANDROIDA ???
Pisze moje subiektywne opinie po korzystaniu z SAMSUNGA ES7000S
Przecież już w telewizory wsadzają 2 rdzenie a SMART TV Tego nie wykorzystuje przeglądanie stron jak dla mnie porażka klatkowanie a strony z dużą ilością reklam nierealne aplikacji bardzo mało chociaż ostatnio "Angry Birds" zdziwił mnie z płynnością działania względem przeglądarki internetowej, ogólnie SMART TV działa za wolno gdzie na pokładzie mamy 2 rdzeniowy procesor.
Moim zdaniem jak byśmy mieli do dyspozycji ANDROIDA to wszystko by działało o wiele płynniej, fajniejsze efekty, gotowych masę aplikacji i sensowne gry a nie to co jest w SMART TV.
Wiele osób powie ze SMART TV jest bajerem i bez tego obejdziemy się ale jak już mamy SMART TV to dlaczego nie ANDROID w końcu na uruchomienie SMART TV trzeba sporo czekać.
Dla ciekawych znalazłem coś takiego "Cabletech Smart TV Android Dongle".
- Główny chipset: Cortex-A5 Telechip TCC8925;
- Częstotliwość procesora: 1GHz;
- RAM: DDR III 512MB
- Pamięć: NAND Flash 4GB
- Pamięć zewnętrzna: karta micro SD lub pamięć USB
- System: Android 4.0 (Ice-cream Sandwitch)