Sluchawki bezprzewodowe - głównie do TV

sleszcz

New member
Witam,
potrzebuję zakupić słuchawki bezprzewodowe głównie do TV (70%) a także trochę do słuchania muzyki (30%) odleglość max od nadajnika około 10 metrów i dwie ściany
budżet - jak najtaniej najlepiej około 100 zł max określam na około 250 zł
przeprowadziłem rozeznanie (kilka for i wiele opinie w sklepach) i moje typy nisko budżetowe:

sony mdr rf810rk 148,00 - fawotryt ze względu na cenę

philips shc5100 151,00

oraz coś droższego (warto dołożyć kasy?):

sony mdr rf840rk 230,00

akg k912e 233,00

panasonic rp wf820e 254,00

sennheiser rs110 II 262,00

zależy mi na wygodzie uzytkowania (wiem, trudno to odnieść bo każdy musi dopasować pod siebie) oraz niezłym odbiorze i oczywiście braku szumów - audiofilem nie jestem i mam dębowe uszy - odsłuchać też nie bardzo mam gdzie

proszę o opinie i własne doświadczenia z w/w modelami, może ktoś zetknął się jeszcze z innymi modelami w podobnej cenie i może polecić?

dziękuję za wszystkie opinie
pozdrawiam
s.

r_p_r

New member
Odswiezam post zeby nie zakladac nowego. Jakie sluchawki bezprzewodowe do 250 pln wypadaja najlepiej?

Wpadly mi w oko: SHC8535/10

Vendeur

Member
Osobiście nie używałem, ale znajomy bardzo sobie chwalił właśnie Sony, bodajże model rf840rk. Myślę, że warto byłoby posłuchać gdzieś w salonie, aby się przekonać samemu.

Odświeżę temat bo też chcę kupić słuchawki bezprzewodowe ale do muzyki (przede wszystkim jakość dźwięku).
Miałem okazję przetestować Sony rf810rk - to porażka.
W jednym ze sklepów proponowano mi słuchawki Blupunkta, macie jakieś propozycję.

Co taka cisza.
A co powiecie o AKG K930 ?

Jedni podają K inni T930.
Mało info na necie co do tych słuchawek.
Zna je ktoś lepiej ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zgadza się. Analizowałem te produkty AKG.
Wynikałoby, że 930 to starszy model. Może ktoś je użytkuje i może coś o nich napisać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

broda1725

New member
Bez reklam
W podobnej cenie niż nowe Sonówki kupiłem używane AKG 930.
Wcześniej testowałem Sonówki , - AKG - to inny wymiar na +.
No nie słuchałem AKG wiec nie wypowiem się, z testów wiem że są lepsze. Ale cena nowych poza moim zasięgiem. Wiec brałem nowe Sony za 130zł, ale jestem bardzo zadowolony po przejściu z jakiś Titanium.

Do góry