SLIM: RX AS 710D czy Marantz NR 1608 a może Onkyo TX L50?

pepe176

New member
Panowie proszę o radę poprzednio pytałem o duże klocki ale jednak muszę kupić coś slim. Będzie to grało z Bose Aqustimass 10. Czy ktoś z was używał któryś z tych slimów? Proszę o argumenty który wybrać. Filmy i muza 50/50 pokój ok 25m. Dla mnie liczy sie prosta obsługa.
I jeszcze jedno czy uzywając do tej pory AVR 1912 125W odczuję znacznie mniejszą moc slimów?
Z góry dziekuję za sugestie.

popej

New member
Płaskie amplitunery nie są atrakcyjne patrząc na stosunek możliwości do ceny. Do tego ten sprzęt daje dużo mniej mocy, ale jeżeli nie słuchasz naprawdę głośno, to raczej nie powinno być problemu.

Zamiast Onkyo, raczej bym się przyglądał Pioneerowi VSX-520. Wybór jest trudny. IMHO najciekawsza jest Yamaha. Natomiast Pioneer ma sensowną cenę i nie powinien się grzać, bo ma wzmacniacze impulsowe. Jeżeli chcesz go postawić gdzieś na ciasnej półce, to może być istotne.

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
Mam Marantz NR 1608 i złego słowa nie powiem :) Do codziennego użytku jest super .
No i dobra kalibracja :)

pieniążek1

Active member
Bez reklam
jezeli masz bose to ok...sugerowałem sie tym ze masz denona i kino oparte na kolumnach frontowych... zastanawialem sie co napedza denon w takim dosc duzym pomieszczeniu ...dlatego pytałem :) z bose powinien sobie poradzic bez zadyszki ten slim

Do góry