Ja powiem tak... Co do electro pl nie mam żadnych zastrzeżeń, ponieważ zamawiałem golarkę philips. W MM kosztowała 399zł a u nich 159zł !! Duża wina leży w Nas samych i kurierach.
Spójrzcie teraz w przeszłość i powiedzcie czy nie zdarzyło się Wam tylko rozciąć wierzchniej części paczki, zobaczyć zaplombowane pudełko i padało zdanie do kuriera "dobrze, jest ok, gdzie podpisać?"
Sam się na tym przyłapałem nie raz, głównie dlatego, że nie lubię i nie mam zbytnio czasu wszystkiego sprawdzać przy kimś kto w głowie ma już pozostałe zlecenia. Niby taka ich praca, żeby poczekać, ale w praktyce katują tych kurierów i dają tyle towarów, że przeważnie mogą wlecieć i wylecieć do tego domu...
W przypadku TV warto jednak sprawdzać i stanowczo powiedzieć kurierowi "panie, a jak będzie zepsuty, to odda mi pan z wlasnej kieszeni? prosze poczekać" zalać kawkę, herbatkę, cokolwiek żeby siedział i sam się rozluźnił i w międzyczasie można tv podłączać - w tym okresie i tak lipa, ponieważ sprzet powinien nabrać pokojowej temp, a nie od razu z zimnego samochodu wprost do kontaktu...
Co do samych gwarancji trzeba spojrzeć na to tak: im większa firma, tym większe problemy. Kto bowiem założy proces np. McDonalds? od razu zostanie zjedzony przez ich prawników, tutaj jest tak samo. Natomiast mniejsze firmy są skłonne bez żadnych problemów przyjąć reklamację, bo nie są na tyle silne by się walać po sądach.
Osobiście polecam robić wydruki z np. ceneo, danego produktu i iść do MM, saturna itp. i się targować. Znajomy kupował radio do samochodu, w MM było za 999zł a w sieci za 499zł, pokazał wydruk, kieronik uznał, ze do 550zł może zniżyć!
Pozdrawiam