Skąd pozyskujecie filmy "kinowe" (fabularne) 4K / UHD ??

Dubek

Member
Bez reklam
Nikt się nie śmieje ;) Tyle że na Netflixa offline trzeba będzie jeszcze poczekać, póki co jest tylko na urządzeniach mobilnych.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramidko kochana ;) Jest sporo młodych w wieku 20+, którzy łyknęli winylowego bakcyla, wystarczy popatrzeć co dzieje się na giełdach płytowych i kto kupuje płyty.Inna sprawa, to nie których młodych nie stać na razie na wydanie kilkunastu tys na grajotko do płyt, ale z czasem... ;)
Ludzie w średnim wieku czyli powiedzmy ,że naszym raczej siedzą na aukcjach i kupują "białe kruki" z epoki i puszczają wieczorem ze szklaneczką whisky w dłoni.. ;)

Oczywiście pewne rzeczy przychodzą z wiekiem.. a jak do tego dołączy się pasję to ... :)

bluray

Banned
Poruszę temat raczej dla zaawansowanych.

Duży problem NETFLIXa to prawidłowa reprodukcja fps.
Film nagrany 24 fps idzie via NETFLIKS jako 30 fps.
Weteran pamięta straszne czasy walki o judder 24 fps na ekranie TV.
Chodziło o wymuszenie synchronizacji odświażania matrycy TV z krotnością 24 fps.

Przeglądarki PC mogą podać na TV tylko z odświeżaniem 60 Hz co sprzyja wyłącznie video 30 fps.
Znacznie gorzej jest z reprodukcją video 24 i 50 fps bo mamy po drodze poważną zmianę i degradację materiału. Tu nie ma mowy o natywnej jakości płynności.

Inaczej może być gdy telewizor pobiera treść bezpośrednio z serwisu NETFLIX.

Ale tego problemu nie znam więc pytam.
Warunek taki, że Wasz TC wyświetli spod info dane o trybie pracy panelu.
Mój stary SAMSUNG C8000 ma taką opcię.

Podobnie ciekawe będzie w przypadku ANDROID-boxów.
Ale to także zupełnie nie znany temat.
ANDROID PD ma opcję synchronizacji matrycy z fps-em. To u mnie działa. TV pokazuje odświeżanie 24/25/50 fps i ustawia odpowiednio matrycę TV.

Miałem NETFLIX w testach na PC i było słabo z filmami PAL (25 fps) jak i 24 fps. Oczywiście oceniam płynność po dostosowaniu do ograniczonych możliwości przeglądarek PC.

Nadal nie ma aplikacji NETFLIX player na PC, która by synchronizowała matrycę z filmami.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A Spectral ktoś oglądał na "Netflisiu" :) mam pytanie czy ten film w tym serwisie jest w każdym momencie do obejrzenia ? Bo chce się komuś wprosić na seans.. bo u mnie z netem kiepawo..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie moja bajka, ale tak. W każdej chwili można obejrzeć.
Lolek, żałuj, bo myślę, że bardzo byś polubił Netflixa.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig to jest ten jeden z kilku minusów (zapewne) mieszkania w domu .. :) choć i tak nie zmienia faktu dla mnie że wole mieszkać w domu.. ale faktycznie masz rację troszkę szkoda że net poza miastem - pomimo naprawdę śmiesznej odległości jest marny..

Dzięki za info.. w sobotę idę się wprosić na seans do byłego sąsiada w bloku w którym mieszkałem :)
Armanig a ten film Spectral to jest niby w 4k? Możesz to sprawdzić ?

Ostatnia edycja:

Felix

New member
Mam pakiet najwyższy (opłacony, żaden tam trial jeśli jest jakaś różnica) i ten film mam tylko w HD jak coś. Ale w ogóle skąd mowa akurat o nim? Wstępnie wypada bardzo przeciętnie i nie widzę żeby to miało być coś specjalnego.

FullSD

New member
Oglądam NETFLIX i poza serialami to dobrych filmów tam MZ niema za wiele. W sumie się tego spodziewałem, za 52 zł/ms cudów nie można oczekiwać. Szkoda, jednak że w NETFLIX oferta jest tak uboga jak na czołowy, najważniejszy VOD w Polsce. Może jak dołączą inne firmy sprawa się poprawi...

Ktoś z Was korzysta z zachodnich serwisów jak HBO GO, CHILI, Amazon Prime, itp? Jak je oceniacie?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powinny być odpowiednie oznaczenia w aplikacji Netflixa.
Nie ma ich, albo nie widzę. Trzeba się posiłkować stronami (?)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Sa oznaczenia.
HDR, UltraHD 4k, HD 5.1 albo HD
Zapewne sa tez jeszcze pozycje SD, ale tych juz dawno nie widzialem w wykazie.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To może jestem ślepy, nie wykluczam, ale gdzie bym nie klikał, to ja u mnie nie widzę:

image.jpg

image.jpg

Do góry