Przyszedł czas na testowanie kabli sieciowych. Szukam kabli grających bez wyostrzeń i z dobrą przestrzenią. Może macie jakieś propozycje?
Może coś z oferty NEEL Audio robią naprawdę dobre przewody
Przyszedł czas na testowanie kabli sieciowych. Szukam kabli grających bez wyostrzeń i z dobrą przestrzenią. Może macie jakieś propozycje?
Opisz przy najbliższej okazji jak się sprawdził Gigawatt LC-2 MK3.Przede mną także kupno kabli-listwy ale w pierwszej kolejności poprawie aukustykę salonu.Rozważam zakup podręcznika Altona Everesta,powiedz mi jak wrażenia po przeczytaniu,jaki jest przekaz i czy warto?Jakiej kolega używa listwy zasilającej,jeśli można wiedzieć?
Ja do źródła używam harmonix x-dc2 na rodowanych wtykach.
U mnie nic nie wyostrza. Miałem możliwość odsłuchu we własnym systemie także wersji na zloconych wtykach i dźwięk był dużo mniej przyjemny od tego na rodowanych. Myślę że skrajne opinie o tych wersjach biorą się z różnych systemów odsluchowych.I jak to jest z tymi rodowanymi wtykami? Niektórzy opisują, że zaostrzają brzmienie i nie wiem jak jest w rzeczywistości?
U mnie nic nie wyostrza. Miałem możliwość odsłuchu we własnym systemie także wersji na zloconych wtykach i dźwięk był dużo mniej przyjemny od tego na rodowanych. Myślę że skrajne opinie o tych wersjach biorą się z różnych systemów odsluchowych.
Dyzio4 mam pytanie i to poważnie się chce dowiedzieć. Mianowicie co dał Ci ten Gigawatt PC-3EVO w twoim systemie, czy dostrzegłeś różnicę pomiędzy zwykłą listwą i podpięciem kabla pod zwykłe gniazdko a podpięciem do tego Gigawatta? Czy wychwyciłeś różnice jego obecności a bez niego?
Mógłbyś to opisać? Co się zmieniło, ociepliło, wyostrzyło, co innego? Oświeć nas trochę![]()
Zazwyczaj wszelkie kondycjonery, kable zasilające, usuwają szum, poprawiają sinusoidę, co z kolei zazwyczaj skutkuje ociepleniem dźwięku. Niekiedy do tego stopnia, że traci się szczegóły... Zabawa od strony zasilania to już poważna sprawa. Też już robiłem kilka przymiarek, ale na razie było na minus.