Lolek napisal ze 802, a podobno ma info z "tajnego forum" wiec pewnie 802. xD
Lolo to nawet nie kwestia "tajnego" forum. czasem sobie gadamy o tym i o tamtym..
2 monobloki, które ma Dyzio poradziłyby sobie z 800 tkami, a to , że zawsze można lepiej to inna bajka..
I to nie o 8 ohm chodzi o te 2 ohmy, gdzie B&W często spada i tam jest potrzebna odpowiednia moc, aby elektronika wyrabiała, aby nie włączył się układ przeciążeniowy.. taka 803 dla przykładu potrafi spadać do 2.3 Ohma jak dobrze pamiętam..
Jak nie masz podwojonej mocy z 8 potem na 6 a skończywszy na 4 i 2 ohmach to elektronika nie poradzi sobie, choćby z 803 ami.. a minimum jak nie podwojona moc to tak, aby nie dużo jej brakowało..
Armanig ja miałem u siebie we wrześniu 803 na niecałych 25 m plus otwarte pomieszczenie na jadalnie i resztę domu (wysoki sufit) i było ok...jak komuś pasuje taka barwa i generalnie całościowo dźwięk to nic złego się nie działo..
ważne jest to co Dyzio napisał, aby nie było problemu z basem, to jest najgorsze przynajmniej w mojej ocenie.. bo to, że np po bokach w większości przypadków ludzie nie maja po np 1 m od ściany to tragedii w tym nie ma, bo jaki cały tor jest dobrze spięty to dany system zagra, a że zawsze może być lepiej to inna kwestia, ale co jak ludzie mają po 30-40 cm od bocznej ścianki kolumn do ściany to maja nie spełniać swoich marzeń.. I na pyrzkładzie Dyzia jak byśmy tam moje kolumny wstawili i miałby więcej centymetrów od ściany do kolumn to byłoby lepiej niż z 802 ?
które są bliżej ściany bocznej..
Każdy kupuje po tym jak sobie posłucha i jak pasuje to podejmuje taką decyzję i się cieszy słuchaniem muzy. Ale uczciwie mówiąc, myślę, że Dyzio to samo napisze na 100% żadne z takich kolumn czy u niego , u mnie i u wielu wielu innych osób tego typu kolumny nie zagrają na 100% swoich możliwości, ale naprawdę cieszą jak grają o ile całość się zgra ze sobą i salon, czy dane pomieszczenie radzi sobie z basem. Nikt mądry nie wydałby grubej kasy, aby tylko mieć i nie mieć z tego radości..